Senaste bilderna från huset!

IMG_1691

 Här ska vårt kök vara och om man tittar lite till vänster så kommer väggen rivas och öppnas upp, till höger tas hela väggen ner för att ge plats till en stor köks ö och stora glasdörrar. Men just nu ser det bara ut som en jordhög!

IMG_1693_2

 Nu är vi ju igång ordentligt med nedre plan, det grävs ut, förstärks och stora stenbumlingar bärs ut för hand. Allt tar tid men sakta men säkert faller det på plats bit för bit. Alla väggar du ser på den här bilden ska ner och rakt fram blir det plats för matbord och till höger kök och utbyggnad. Totalt kommer huset att vara ca 200kvm när det är färdigt!

IMG_1695

 Nya element från Purmo är på plats och jag kan verkligen inte fatta att element kan vars så här galet snygga och tom lite hightech. Elementen är målade i en ljus grå nyans som matchar väggen som är Alcros färg Fjäder. Ser ni  vägguttaget?? hur snyggt? Hittade dessa hos Switchbox som är ett svenskt nytt företag…kommer mer snart..

IMG_1696

 Nya väggfasta lampor sitter i trappen ner till första våningen. Alla syns inte på den här bilden men det är totalt 4 stycken i en mörkgrå nyans.

IMG_1698

 Älskar dom!! Inköpta från Ifö om jag minns rätt.

IMG_1702

Vi kommer att ha dimmers i hela huset och OMG vad dessa är snygga och stilrena. Vill vi sen så kan man lämna in dom och få exakt samma färg som väggen men vi har sagt att vi vill bo in oss lite först..

IMG_1706

 I Nicolettas rum är hennes lilla mini walk in på g, hyllan som ska stå inne i lilla utrymmet är monterad och kommer från Ikeas nya serie som jag just nu inte minns vad den heter.

IMG_1708_2

Badrummet är snart klart, det saknas en spegel, duschvägg och en del hyllor sen ska allt bara monteras ihop. Kommer mer detaljerade bilder på allt så snart det är klart såklart.

IMG_1709

Vi valde hexagonformat marmor klinker på golvet och stora plattor i 30×50 på väggen.

Hej där fredag,

Åh vilket väder vi har idag soligt och härligt även om det är aningens kallt. Var ute på husbygget med min kära man på lunchen och här ser ni hur det ser ut just nu. Fortfarande ganska ”kaosigt” men det händer i alla fall saker. Just nu är vi på gång att gjuta grunden så att huset inte rasar ihop när vi gräver ur och gör hela huset lägre. På detta sätt så får vi en högre takhöjd och mindre nivåskillnader i huset, håller tummarna för att det blir bra.

Helgen bjuder på Gröna Lunch och härlig utflykt till Kolmården, känns perfekt nu när vädret ser ut att bli kanon.

Nu, jobba någon timme till sen mys med hela familjen och maken som är hemma från sin tripp.

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Set jättefint ut, vilket projekt! Fast visst är klinkers hexagonformad 😉

  1. Hahaha ja men det har du rätt i! Ändrar;)

 2. Puuuh! Vi har gjort samma sak i källaren (Gamla Enskede), vilket projekt! Hade jag aldrig räknat med, men nu är det äntligen klart. 🙂 Och väldigt fint, vilken skillnad det blev. 🙂 Ni få gärna komma förbi och kolla om ni vill. 🙂

 3. Wow, vilket projekt! Jättekul att få se fler bilder från huset, kommer bli spännande att få följa.
  Lycka till!

 4. Hej! Kul att följa er renoveringsresa. Är nyfiken på vilket kök ni har valt? Matilda

  1. Vi hittade vårt kök på Bllingslöv, deras nya system 10:)

 5. Hej, fantastiskt fina fönster! Var är de köpta? Är de gråa eller svarta? Undrar Jessica 😊