Mer om vår Mexiko resa

IMG_8770

 När man reser till Mexiko så blir det tidiga morgnar vilket jag egentligen inte har något emot. Pga av tidsskillnaden som är sex timmar tillbaka så vaknar man supertidigt!

IMG_8764

 På hotellområdet som var riktigt Amerikanst/Mexikanskt i stilen. Vi var i princip alltid först ut på morgonen och såg solen gå upp…

IMG_8805

IMG_8856

Frukost buffén var hur stor som helst och där fanns allt man vill ha och hur mycket mer därtill. Frukosten var nog den bästa jag ätit just av den anledningen. Ville man vara nyttiga så var det enkelt, ville man lyxa på med gott gott så var det enkelt.


IMG_8904

Bianca och jag hade köpt med oss en uppblåsbar flamingo, så söt och kul att leka med. Min man protesterade lite först och tyckte att vi kunde köpa där men jag kan säga att den gjorde succée!

IMG_8914

  Barn vänligare strand får man leta efter, stora vågbrytare hade satts upp så att dom stora vågorna inte nådde stranden. Jag kände mig 100% trygg i vattnet med barnen. Stranden städades varje morgon, man tog bort tång och räfsade till perfektion. Dessutom så hade dom servering nere på stranden och eftersom att detta var ett all inclusive hotell så beställdes det givetvis drinkar. Drinkarna var helt ok goda, lite för söta för min smak men Frozen Margarita med jordgubbar i blev min favorit. En kall öl med lime var också väldigt gott i solen. Man kände att drinkarna var gjorda av ”riktig” sprit och inte av någon ful variant som det kan vara på all inclusive.

IMG_8964

 Min mönstrade version av My Jemma bikini, så fin!!

IMG_8949


IMG_8870

Jag smugglade med mig frukt tallrik ner till stranden till barnens mellis även om det fanns att plocka precis runt hörnet från kl 12 så ville barnen ha något litet på förmiddagen.

IMG_9092

Hotellområdet var helt otroligt stort, har aldrig varit på ett så stort hotell. Måste säga att det både är ett plus och ett minus. Som barnfamilj var det kanon med den långgrunda stranden, all inclusive och det gigantiska poolområdet.

IMG_8879

 Men för oss vuxna räckte det nog här med en vecka även om allt var bra så tröttnade man lite på maten och äventyrslusten tog över. Vi tog en tripp till Tulum där vi åt på lite andra ställen upplevde andra saker och kände faktiskt genast att det var skönt att komma tillbaka på hotellområdet där barnen kunde röja fritt utan att oroa sig för något! Bra kombination för oss helt enkelt.

IMG_9595

 Leonie duschade mest, haha.

IMG_9648

Poolområdet hade olika djup, rätt skönt att det inte var för djupt på de flesta ställena så att man lätt kunde leka med barnen.

IMG_9663

Mysigt och lummigt överallt.


IMG_9800

Solglasögon med rosa spegelglas klickade jag hem lite snabbt innan vi åkte och kommer härifrån, bikini från Hunkemöller och strandväska Spiti. 

IMG_9656

Bara att titta upp mot himlen var härligt, kokospalmer precis överallt och sol, lätta moln och blå himmel varje dag.

Hej hej,

Kanske ni har undrat vad vi tyckte om vår Mexiko resa den här gången:?

Ja, det finns ju egentligen hur mycket som helst att säga om detta hotel i Akumal. Vi bokade med Tui en kväll snabbt som tusan och jag tog egentligen hotellet mest för att stranden och poolområdet såg bra ut och det var det verkligen också. Rummen var kanske inte det roligaste på resan men man var ju inte där så mycket och dom var helt ok. Jag har bara bott på all inclusive hotell en gång tidigare och vad jag förstått så blir man lite trött på maten i längden även om det finns hur mycket som helst att välja på. Området hade även massor av restauranger att välja på fast vi gillade tacosen i buffén bäst som faktiskt var riktigt goda. Skillnaden mellan Playa del Carmen och Akumal är att det i Akumal inte finns någon stad att promenera runt i som det gör i Pdc. Jag gillar ju egentligen att promenera runt och hitta mina små guldkorn med ceviche samtidigt som det var superenkelt med barnen i restaurangen på hotellet. Alla var supergulliga och hjälpsamma överallt.

Detta var andra gången i Mexiko för vår del och jag måste säga att det är ett fantastiskt land med så mycket fint att uppleva. Förra gången bodde vi i Playa del Carmen på ett hotell som hette Mahekal Beach Resort och den här gången på Luxury Bahia Grande. Vi sa så här, om man hade kunnat blanda dom här ställena med varandra hade det varit 10 poäng. Stranden på Bahia Grande med de mysiga bungalowsen och fishtacosen i Akumal vore det perfekt.

Ha en fin kväll!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Så otroligt snygg du är!! Och mamma till tre barn- säger bara wow!

    1. Men tack🙏🏻😘

  2. Hej! Tänkte åka till Mexico i Jan med 2 barn. Kan du rekommendera något hotell som är bra men inte svindyrt. Vilket hotell är det här? Kram Matilda