I behov av förändring!

img_0143

img_0144

fullsizerenderimg_0153

Vi stöter och blöter och blir ändå aldrig färdiga!! Jag har köpt så många inredningstidningar så att det nu inte finns fler att köpa och mitt Pintrest svämmar över. Hittade ett toppenbra färgreportage i nya Damernas Värld som jag blev väldigt inspirerad av men trots detta kan jag inte bestämma mig till 100%.

Godmorgon söndag!

Här har vi vaknat, kramats i sängen( en viktig helgrutin här hemma som är så mysig..)  och sen ätit frukost, Johan hade köpt croissanter och färskpressad apelsinjuice så det blev en lyx frulle extra allt idag. Mysigt på söndagar att vara samlade kring frukostbordet och äta länge.

Jag vet att jag sagt att vi nu satt alla färger till nya huset och ni som följer mig på Instgram och Insta stories, har kanske sett hur vi provmålat som galningar.

Ändå så vaknade jag i morse och började tänka på färgvalen igen. Jag är ju så makalöst trött på vitt så det har jag i alla fall tänkt bort. Den ljusgrå nyansen har vi ju också gjort när vi målade den i vår lägenhet för 5 år sen. Då kändes den extrem och mörk men idag när vi väljer nya färger till huset så känns den ljus. Roligt hur man kan ändra sig.

Jag är ju en riktig färg ”nörd” och äskar olika färgskalor och att blanda olika färger med varandra! En stor del av mitt jobb som designer går ju ut på just detta så nu när vi nu ska måla huset så måste jag verkligen fundera igenom allt så det blir rätt.

Det viktigaste för mig är att det finns en harmoni i mina val men också att att alla blir nöjda med sin färg i sitt rum.

Tycker ni att vi ska måla väggar och tak i samma färg eller ska vi välja en ljusare ton i taket fast samma nyans? Skulle sååå gärna vilja höra vad ni tycket så skriv till mig!!

I dag åker vi en sista sväng ut till huset för att sätta allt och efter et så lovar jag att dela med mig till er exakt vad det blir för färger. Fortsätt att skriva till mig och ställ frågor eller bara för att ge tips. Det är så roligt att ni är engagerade i vår renovering. Tack snälla ni för alla mail och kommentarer ni är bara bäst!

Ok, got to go. Ses sen.

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Samma nyans fast ljusare hade jag personligen gjort… Jag inbillar mig att det blir ”lådkänsla” annars. Men jag kan ha helt fel 🙂

 2. Dijana Svederberg

  Hej!
  Jag har följt dig en tid och tycker att det är väldigt inspirerande. Älskar dina kläder och inredningsstil. Själv jobbat jag på JOTUN Sverige och kunde inte låta bli att skriva till dig då jag ser att du funderar på färgval. Du kanske vet att JOTUN är ett norskt färgföretag och Lady heter våra inomhusfärger. Du är helt rätt ute när du tänker färg på väggarna. Vill ge dig ett tips att gå in på vår Lady blogg där du har mängder med bilder från vår senaste färgkarta och massa tips. Många bilder med väggar som har nyanser istället för bara vitt. Adressen är http://www.ladyinspirationsblogg.se. Instagramkonto jotunlady . Vår globala färgchef Lisbeth Larsen reser just nu världen runt och presenterar vår senaste färgkarta Home Living. Ny trend är också att välja en nyans i taket. Lycka till! Mvh Dijana

  1. Jag gillar också Jotuns färgkartor. Jag velade länge och målade många rutor på väggarna på nedervåningen där vi just nu totalrenoverar. Det blev ASCOT till slut- jag provade en rad olika andra nyanser men det är helt galet vad olika de upplevs i dagsljus eller med byggarbetarnas 100W lampor i taket. Till slut monterade jag upp en belysning som ska sitta i taket när det är klart för att bli säker på att nyansen inte skulle upplevas för gul eller för röd när vi är klara….

 3. Mariamaria

  Mitt bästa tips är att välja färger som passar med grannrummen. Det blir mer harmoniskt. Alla kan välja sin favoritfärg på textilier istället. Tak ska vara vita eller samma som väggarna. Har man mörk väggfärg får man kompensera med uplights mot taket så upplevs det ljusare. Mitt tips : kör greige och vita snickerier i hela huset. Fixa med plädar och kuddar, i favoritfärger. Det blir stilrent och lugnt.

 4. Trender i all ära men det enklaste är oftast det snyggaste… Visst kan man välja en ljusare nyans på tak i något rum, men resten skulle jag måla vitt. Tänk på rymden i rummet och ljuset! Och är ni osäkra på färgval i rummen, varför inte välja något enklare till att börja med och ”bo in” er? Ljusgrått är ju jättesnygg och klassiskt och även vitt. Besökte ett hus en gång där de hade olika färger i alla rum och dessutom mörka färger och säger bara, nej! Tar helt över och inga saker kommer till sin rätt. Satsa på enkelt, hållbart och klassiskt är mitt tips och krångla inte till det:)

 5. Hej! Det är så roligt att få följa ert husprojekt. Vi var faktiskt och tittade på det huset ni köpt så jag vet hur det såg ut från början. Ni kommer få det jättefint när allt är klart! Men jag förstår att det är mycket som ska hinnas med och så alla dessa val…. Vi är själva mitt uppe i renovering av vårt nya hus, som är väldigt snarlikt ert. Därav är det extra roligt att följa din blogg. 🙂 Det ska bli väldigt kul att se hur ni tänkt kring planlösning. Vi är så i valet och kvalet om vi ska flytta ner kök och sociala ytorna till entréplanet. Vi vill gärna ha direktutgång till trädgården från köket, samtidigt som det är ett fantastiskt ljusinsläpp på övervåningen som man gärna har där man kommer vistas mest. Det är ju egentligen lite konstigt att de allra flesta hus har sovrummen på översta våningen där man bara sover, men när man köper lägenhet vill man bo så högt upp som möjligt för att få in ljuset. Hoppas det löser sig med bygglovet!

 6. Hej Valerie! Jag tycker att det verkar hur snyggt och harmoniskt som helst att köra dina moderna färgval. Speciellt då ni gör en totalrenovering!!!! Så är ju du också proffs på att få ihop en helhet som är väl genomtänkt. Det ska verkligen bli roligt att se resultatet! Köket blir nog superfint också enligt dina tidigare inspobilder. Tack för skojigt restaurangtips idag också. Kram Mia