Så besviken just nu…

img_0404

Det börjar kännas längesen man vaknade upp här! Tyckte så mycket om vårt förra sovrum, stort och luftigt och med solen som flödade in. Än är det inte dags för inflytt i nya huset och häromdagen fick vi ett trist brev…

img_4203

En vanlig bygglovsansökan tar ju max 10 veckor och då menar man i absolut sämsta fall, så vad betyder då detta? Ska ringa om en stund för att försöka få mer svar men jag hoppas och håller alla tummar att vi kan börja gräva i mars.

Hej och godmorgon,

Sitter hemma en sväng och jobbar nu på förmiddagen. Johan tog småtjejerna till förskolan och Nicoletta tog bussen själv ( hon har gjort det ett tag nu och det går jättebra). Ja, ni ser lappen ovan som vi fick av Stadsbyggnadskontoret! Vad gör man? Vi har ju gjort en tidsplan där 10 v väntan var max sen fortsätter vi med de lite större delarna av renoveringen. Nu ser det ut som allt blir sent och vi som bara hyr lägenheten mars ut…

Håll tummarna att vi kommer på en lösning.

Nu ska jag dricka upp kaffet och sen åka förbi det tryckeriet som gör vår inbjudan till visningen den 30e jan på Berns, det ska i alla fall bli så kul att se den!

Kram så länge

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer

 1. Men stackars er, vad jobbigt.
  Håller tummarna hårt för att det löser sig smidigt,
  Kram

  1. Yes, lite rist men nu ska jag ringa och kämpa för att få lite hjälp. Kram

 2. Åh vad tråkigt, men bra att de informerar. Puffen från Instagram var klockren!! 👌🏻 Hoppas inbjudan blir bra!

  1. Ja, det är alltid något! Tack söta du. Kram

 3. Oj vad trist! men en fråga behöver man bygglov för att flytta kök och riva väggar i sitt eget hus? Förstå det där med att göra om garage men det andra? håller tummarna att ni får ett snabbt svar! Ha en härlig dag!

  1. Ja, det är galet men man behöver bygglov för typ allt!! Sen måste man även handikapp anpassa, nya regler som är knepiga om man inte själv har dessa behov. Kram och tack

   1. Herregud! Galet då har jag haft tur innan har renoverat 3 hus tidigare där av min förvåning! Åh skickar massor av pepp iaf och det kommer kännas bättre snart!

   2. Valerie

    Tack snälla( om än lite sent svar här) och tack tack för omtanken💕

 4. Hoppas det löser sig på bästa sätt för er. Ska bli så kul att få följa er renovering. Kram 💕

 5. Men vilket i i-landsproblem….stackars er…..
  Måste ni bo och samtidigt renovera ert lyxhus….

 6. Hej
  Ohh, vad trist, hoppas det löser sej.
  En annan fråga visningen på Berns, kan vem som komma eller är det endast inbjudna?
  Kram

 7. Hej fina Valerie, hoppas allt ordnar sig till det bästa för Er.
  I Ditt svar till Sofia här ovan skriver Du om att man måste handikappanpassa även om man inte har dessa behov.
  Där vill jag inflika att livet kan förändras under en sekund och helt plötsligt har man behov av ett hem som är handikappanpassat,…tänk då vad skönt att inte behöva flytta från ett boende som man skapat efter drömmar som har kunna förverkligast…
  Vi lever inte med några garantier…händelser och behov kan snabbt uppstå, utan en aning nu…för vi vet ju inte något om nästa sekund i vårt liv…
  En kommentar med all vänlig känsla och erfarenhet från mig, Ninni.

  1. Hej Ninni, tack snälla för att du tog dig tid att skriva. Ja jag håller med dig, det jag tänker är möjligheten till att göra anpassningen om ( som man verkligen hoppas slippa..) nu det blir aktuellt. Jag lägger gärna undan pengar för framtiden från vår renovering för detta. Bara lite av mina tankar som jag inte delade med mig av. Ha en fin kväll!

 8. För några år sen var jag med om att vi väntade ut hela maxtiden (!!!) för att sista veckan veta att de begärde in en jätte simpel petitess komplettering (då hade det redan stämts av per telefon med handläggaren och på de tider man kan gå och besöka och diskutera med dem) och då börjar tiden för maxhanläggning om (då ansökan ”inte var komplett”), sen sista veckan på andra maxtiden hade handläggaren några synpunkter, men efter att handläggaren kom ut på plats och titta blev det godkänt. Förstod att de hade väldigt överbelastat just då, minns inte exakt. Men vi fick vänta väldigt väldigt länge på bygglov och dessutom dubbel maxtid (!).

  1. Hej Rebecka, fick rysningar när jag läste din kommentar! Herregud hurr det möjligt, likabra att förvänta sig det värsta då alltså. Tack för att du delade med dig och trevlig kväll💕