Mer husfunderingar & nyheter

gra-kok003

Vi hade grå köksluckor från Ikea och bänkskiva i Carrara marmor i vår förra lägenhet. Tycker att det är så snyggt med grått och marmor ihop, ser väldigt elegant och lyxigt ut! Nu ska vi ju lämna sekelskiftes stilen och då gäller det att tänka om lite.

gra-kok001

Bilderna togs i vårt kök för tidningen Family Living när jag var gravid med Leonie.

Hej på er,

Så var vi igång med renoveringen av huset igen efter en liten paus under julen. Man behöver pausa ibland för att det inte ska bli för mycket, det är massor av små beslut hela tiden och det gäller samtidigt att hålla sig uppdaterad om alla nyheter.

Just nu funderar vi över bänkskivor i köket och jag tycker att det är snyggast att blanda olika skivor för att skapa mer av ett sk ”icke kök”. Köket smälter då mer in i den övriga inredningen och blir ett med rummet. Helt klart det snyggaste men också lite svårt att få till. Vi kommer alltså att ha olika bänkskivor på arbetsytan och sen en annan på köksön. YES, det blir en köks ö!!  Så glad över detta.

Återkommer med mer detaljer om köket så snart jag kan. Har ju bara skissen än så länge;)

Vilka bänkskivor ska vi då ha? Golvet i huset kommer att vara i trä så därför tänker jag att det snyggaste är om bänkskivorna är i sten. Sen älskar jag sten också!


marble

Detta är en bänkskiva i Carraramarmor, precis som vi hade i förra lägenheten. Den här typen av sten är så snygg med också lite känslig, jag har dock aldrig egentligen stört mig på att den blir lite fläckig men vet att vissa är känsliga för det.

sile

Man kan även tänka sig en bänkskiva i Silestone där man får ett jämnare resultat. Tycker att denna skivan liknar Cararramarmor mest och så finns den också i massor av färger vilket är ett plus.

dekton

Sen har vi denna nya och ur coola stenskivan ( och lite nyare materialet) som kallas för Dekton. Detta material är så slitstarkt att du kan elda på det utan att det förstörs. Nu är det inte bara därför som jag tycker att den är absolut coolast för ni ser!! Så sjukt snygg.

dekton-aura-koksbank_grande

Ni kan kanske läsa lite mellan raderna åt vilket håll vi vill gå;) Bänkskivan på köksön tänker jag alltså ska ha en stor och ljus sten medan det i övriga köket gärna får de ut såhär som på bilden nedan. Grå betong.

2012117223457140_sbig

Vårt kök kommer att vara i mörk grått och ganska nätt så jag tror att detta kommer att passa supersnyggt ihop med varandra.

arkitektkok-mija-kinning

Kan avslöja såhär mycket att köket kommer att bli ganska likt detta kök i alla fall. Mörkgrått och med dom snygga öppna luckorna fram ut mot rummet. Känns lite som att ha ett bibliotek mitt i köket och väldigt personligt och snyggt.

Ok, nu måste jag springa på lunch.

Vi hörs sen goingar.

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Jag gillar din blogg för den är både vacker och positiv, inspirerande!
  En av mina favoriter när det gäller inredning är annars http://www.desiretoinspire.net/

  Lycka till med huset!

 2. Tycker alla bilder var fina utom den sista! =/ Känns rörigt, och heltäckningsmatta i köket??

  1. Haha vi hoppar den;) det blir dock samma luckor som du ser;)

 3. Underbara bilder!
  Kattis igen fr Göteborg! Ser till min glädje att kjolen samt blusen åter finns online men jag har storlek 34…synd. Får vänta tills nya kollektionen kommer, tack!
  Kram