Om min flygrädsla…

img_5240

Är du en av dem som varje gång du går ombord på ett flygplan får massor av tankar om hur planet kraschar och hur katastrofalt och hemskt allt kommer att bli då… Den här vackra bilden från dagens ganska blåsiga flygtur fick mig att minnas. Har varit med om ett gäng sådana turer i mitt liv som tillslut fick mig riktigt flygrädd.

Hej på er,

Ja, jag var länge en av dom som tänkte så, blev kallsvettig av bara tanken…och visst tänker jag fortfarande så ibland när jag går ombord. Det blev också värre efter att jag blivit mamma och ett tag vågade jag nästan inte resa alls pga detta. Kan liksom inte tänka mig ett värre öde för mina barn, ( eller mig själv för den delen..) så fasansfullt!

Men, nu har det blivit bättre, jag har bearbetat och jobbat med min flygrädsla så pass mycket att jag faktiskt inte har några problem med att resa. Jag älskar verkligen att resa och det kom till en punkt där jag inte kunde inte acceptera att rädslan skulle styra mitt liv så mycket att jag inte fick uppleva allt härligt och spännande som finns i den här världen.

För mig räckte det att prata med en vän som är en riktigt bra lyssnare och sen år av ”övning” i hur man själv styr sina tankar. Vet att det inte är så för alla men för mig funkade det.

Är du flygrädd? Hur känner du när du sätter dig på ett plan? Vill väldigt gärna höra hur du tänker och känner.

Nu ska jag sova här. Vi är ju äntligen framme i Zagreb men långt ute på landsbygden, vi har ätit middag och krupit ner i sängen. I morgon väntar en spännande dag av möten och provningar hos våra olika leveantörer. Lovar att visa på Insta snap så håll utkik!

Kram å natti natt

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Jag är maniskt flygrädd. Vid start o landning kramar jag min mans händer vita o vid minsta ljud eller gupp under resan bryter jag samman. Jag vågar inte sova, inte ”bedöva” mig med alkohol…Som tur är min reslust så stor att jag trots allt utsätter mig för denna extremt psykiska plåga flera gånger om året.

  1. Usch jag förstår! Det måste vara jättejobbigt men härligt att höra att du trots detta ändå är ute och reser✈️💕

 2. ar du i Zagreb? da far du inte missa advent i stan:-) http://www.adventzagreb.com/

 3. Följer din blogg varje dag och inspireras så av dig och din energi. Har köpt en del kläder av ditt märke fast utbudet tyvärr är ganska minimalt här i Göteborg.
  Följer även en annan färgstark kvinna, Martina Bonnier. Hennes senaste bild på Instagram har en underbar svart topp/kjol el klänning från dig! Otroligt fint! Finns det möjlighet att få setet skickat hit eller finns det att beställa i din shop online???
  Så tacksam för svar!
  Trevlig resa/kram Kattis

 4. Är hemskt flygrädd, får alltid panik och gråter mig igenom första timmen på planet. Är så fruktansvärt och en hemsk känsla för det känns verkligen som man kommer att dö. Kan typ bli irriterad på alla ombord som är helt kolugna medans en annan har fullt upp med att analysera varje ljud och minsta lilla skakning, haha! Usch, är så tråkigt att det ska ta ”udden” av glädjen med att resa…

  1. Precis så tänker jag också! ”Jaha, nu skrattar de, men tänk om vi kraschar om en timme, då var det bara jag som insåg det.”
   Senast jag flög var det hemskt (från Mallorca). Själva resan gick bra, men jag verkligen hyperventilerade och grät trots flera lugnande tabletter som jag fått utskrivna på grund av flygrädsla. Och då reser jag alltså bara i Europa…
   Trots ett stort intresse av andra länder och kulturer kan jag inte förmå mig att ens tänka tanken att resa längre.

 5. Victoria

  Jag är också paniskt flygrädd! Har därför inte flygit på 8 år (ej heller min man så vi har ingen trygghet i varandra) och skulle gärna vilja men kan ej förmå mig att göra detta! Det blev värre efter barnen kom plus en vidrig flygresa hem för just 8 år sedan. Min äldsta dotter föddes dessutom sjuk så jag tror att detta förvärrat situationen. Borde ta tag i det…

 6. Åh vad jag känner igen mig, jag jobbar på resebyrå och reser en hel del men flygturen jag gjorde i helgen var för jävlig, jag är helt spiksäker på att just detta plan ska krascha, varför ska just jag komma undan tänker jag, så alla ljuden, den är inte många kvartar jag är lugn, försökte andas mig lugn men det gick inte bra..
  Jag var på studiebesök på Lufthansas huvudkontor i Frankfurt för några månader sedan och blev lugnare efter det då jag fick veta att en flygvärdinnas huvudsakliga uppgift är säkerheten och servicen en biprodukt, jag fick vara med i deras training room med uppochnedvända flygplanskroppar…mycket intressant och lärorik, dock känns det lättare för mig att flyga med större plan som ex SAS inrikes, tyvärr, men jag säger som du, jag vägrar sluta resa och ser till att vara tacksam för livet här och nu istället!