Julkalenders hetsen- vilken väljer ni till era barn?

img_4976

Kalender öppning denna lördagsmorgon..den här kalendern kommer från Glitter och är jättesöt med små gulliga hårspännen och smycken. Känns mycket bättre att Bianca och Nicoletta har en smyckes kalender än att äta godis varje dag ( även om jag älskar chokladkalendrar..)

img_4982

Godmorgon lördag!

Jag minns när jag var liten och julen närmade sig och vi barn skulle få köpa julkalendern. Då gick man till Ica och köpte tv och radios kalender och vi barn var hur nöjda som helst. Det var en tråkig och tunn kalender med lite halvdassiga bilder och trots detta så var det höjdpunkten på dagen när julkalendern på tv var slut och luckan skulle öppnas.

INGEN chokladkalender fanns i sikte men vi var nöjda ändå.

Nu när våra barn ska få sin julkalender så finns det miljarder av olika kalendrar att välja på. Det finns chokladkalendrar, godiskalendrar, legokalendrar, leksakskalendrar, smyckeskalendrar!!! Det finns med andra ord hur mycket som helst att välja från och vissa barn har alla kalendrar.

I år bestämde jag mig för att det får bli en kalender utöver svt:s kalender och ingen chokladkalender. Jag tror att vi i vår generation hade ett så torftigt utbud att vi nu kompenserar med att ge våra barn det vi inte fick och jag är en av dom föräldrarna.

Dagens funderingar handlar om julkalendrar alltså.

Kram från en som ännu inte riktigt bestämt sig för vilken kalender som faktiskt är bäst?

Vad tycker ni?

Ha en fin helg nu, här blir det julkapps shopping på NK och Mood idag!

img_4994

Nicoletta har en för lite större tjejer och Bianca en för en lite mindre.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Jag tycker det blivit alldeles för hetsigt med leksakskalendrar som kostar minst lika mycket som julklapparna på julafton. Det blir en konsumtionshets och häromdagen fick jag höra ett barn som tyckte föräldrarna snålade för den fick ju bara en TV och lite andra smågrejer, sedan behövde pengarna gå till Thailandsresan och till att bygga pool. För något år sedan hade jag en elev som bara önskade sig ett par ordentliga överdragsbrallor, för det fick den aldrig. Så kontrasterna finns och blir väldigt påtagliga i en klass.

  2. Hej, jag var oxa nojd som barn, hade man tur fick man en choklad kalender 🙂 det var lyx pa 80 talet! Just nu bor jag i syderuropa pga jobbet, och choklad kalender ar hodjen av lycka har for alla barn. Presenter far man pa Juldagen, men st Nicholas kan komma med en liten present om man har varit snall den 6e December, eller sa far man en liten Krampus . Under advent sa umgas man med familj och vanner ute pa stan/ julmarkander och skanker mer till dom som har det samre… Det kanns som om kophetsen har natt en helt ny niva i Sverige tyvarr..

  3. Hej, hårspännen osv var väl en bra idé. De går åt. Jag skrev också om kalendrar idag på min blogg; hos oss blev det en pysselkalender: http://seventeendoors.residencemagazine.se/simple-diys/

    Kram

  4. Förra året hade dottern både Babylips, Glitter och chokladkalender. I år är det enbart två chokladkalendrar. Vi kan liksom inte ta in mer ”skit” i hennes rum nu. 🙂