S t r e s s e n

IMG_0546

Mina älskade minsta småtjejer i superfina t-shirts hittade jag här! Älskar flamingos just nu och letade hela sommaren efter en uppblåsbar att ha i poolen, men det får helt enkelt bli till nästa. Vi får nöja oss med dessa urgulliga tishor. Känns ju helt ok nu när ingen pool finns i sikte;)

Hej vänner,

Det regnade när vi vaknade idag, vardagen är här och därmed också…pampadam.. stressen. Som ett brev på posten!Pang!

Stressen att jobba, svara på mail och vara tillgänglig och pigg, hämta lämna på dagis/ skola/ aktiviteter, stressen att vara mamma ( om man har barn..)  stressen att ha garderoben ( läs allas garderober då..) klara inför hösten, stressen att hinna träna bort sommarens extrakilon och stressen att vara snygg och stressen att ha det välstädat och snyggt hemma…bla..bla…bla….

Ja egentligen kan listan göras lång, känner någon igen sig? Inte så att man MÅSTE allt detta egentligen men man kanske vill ha det så. Eller åtminstone vill klara av något av allt detta?! Kanske bara känna sig påläst eller ha det snyggt hemma??

Varför tror vi alltid att alla andra liksom har koll på läget och vet vad dom gör hela tiden?

Jag tror att det är viktigt att vi kvinnor pratar med varandra om detta så att vi förstår att vi alla allt som oftast har samma tankar och går igenom samma saker.

Nu när vardagen är här med besked, vädret gör nog en del också för att bättra på den känslan, så lova dig själv att vara ärlig och dela med dig. För jag märker att så snart man pratar om hur allt verkligen är på riktigt  så gör alla andra det också.

Stor kram till er alla!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Allt kan inte vara perfekt…livets stunder kan förändras snabbt, och jag räcker inte till för alla perfekta måsten.
  Livet räcker inte till för alla perfekta ”måsten”. Livets viktigaste i tillvaron är känslan att nöja sig med det jag klarar av.
  Önskar Dig ro i tillvaron.
  Ljusa Kramar från Ninni.

 2. Åh vad jag känner igen mig i allt du skriver. Stressen med barnen, jobbet, hemmet komma på nyttiga bra rätter varje dag som hela familjen vill äta, sommarkilona som måste bort och dygnet som inte räcker till. Jag ser på socialamedier alla perfekta hem och alla bilder på super goda smarriga nyttiga frukostar och alla tränade människor med perfekta kroppar och bilder med dom som har den där perfekta säker stilen. Önskade att man såg och läste fler som känner som du! Då får man lite hopp i sin ”vanliga” vardag. Hur går alla andra till det där? Träna, äta bra, vara en bra vän och fru och en toppen mamma med koll på allt då ser till barnen alltid får sitt men ändå kan få till egentid. Ha råd med alla härliga resor och snygga kläder och alltid vara glad och se strålande ut. Tack för en underbar blogg!
  Kram

 3. Kan bara instämma, ingen har ett stressfritt liv när man har så mycket saker att göra varje dag. Men man får försöka hitta de lugna stunderna mitt i den hektiska vardagen 🙂

 4. Jag håller absolut med dig och bloggvärlden ÄR ytlig, allt är perfekt. Men faktiskt har jag ställt mig frågan flera gånger, hur fixar DU livet? Det är mycket yta i din blogg och som läsare skulle jag vilja se mer av er verklighet som du ju faktiskt belyser en gnutta med detta inlägget…

 5. Christina

  Jag tror att många skulle känna sig mindre stressade om de skulle reflektera över och definiera vad/vilka faktorer som gör dem tillfreds med sitt liv och kunna genomföra det som krävs för att uppnå det. Dvs, hur lever jag mitt liv på bästa sätt för mig? Inte helt lätt att komma fram till kanske…eller att implementera men att börja fundera kanske kan hjälpa till att välja bort sådant som inte bidrar och på så sätt eliminera viss stress.

 6. Christina

  Kan verkligen rekommendera följande bok och starta reflektera över dina prioriteringar: ”Off balance: getting beyond the work-life balance myth to personal and professional satisfaction”. Författare är Matthew Kelly.

  1. Christina

   Ett förtydligande, jag menar alltså att alla kan tjäna på att läsa boken, kommentaren var inte riktad specifikt till dig Valerie. Inte menat som kritik utan ett allmänt tips. 🙂

 7. Håller med, allt måste inte vara perfekt utan huvudsaken är att man själv trivs och gör så gott man kan. All denna hysteri att köpa nytt inför varje säsong har jag lagt ner. Inget speciellt har hänt med barnen över sommaren så de behöver nytt utan kan ha det som de hade innan sommaren;)
  Så sparar man lite slantar också:)
  Huvudsaken är att jag och mina kära får vara friska och må bra. Allt annat är sekundärt egentligen.
  Tror det är endast en själv som sätter mentala hinder i huvudet. Tänker man efter både en och två gånger så har man det mesta och några kilon för mycket och lite skit i hörnet har ingen dött av!
  Kram

 8. Tessan med tre

  Känner också såväl igen det där du skriver. Jobbar heltid med ganska stort ansvar på jobbet där mycket hänger på mig, pendlingen som man ofta får i Stockholm, tre relativt små barn (10,9 och 3) med allt vad det innebär – logistik, aktiviteter, att vara närvarande med dem samtidigt som jag med andra handen försöker fixa mat, tvätt, städ (min sambo och jag hjälps åt såklart men ändå). Och sen dessutom försöka få in träning, att vara social osv osv. Får inte ekvationen att gå ihop och det är tärande. Har inga bra råd dock då jag tycker det svåraste är att veta var man ska börja ta tag i det och framförallt få kraften att ta tag i det. Det liksom bara rullar på. Iaf, hög igenkänning…