Romantiska Danmark

sponsorskylt VisitDenmark

waldemarhansson_valeriejohan_12 2

Hej mina vänner,

Dagen vi gifte oss var noga planerad i månader, vart vill vi ha vår vigsel? ska det vara borgerligt eller i kyrka? ute eller inne? stort eller litet? Det är ju så många frågor som man ställer sig när den stora dagen närmar sig.

Tillslut så valde vi att ha vigsel utomhus och middag och fest inne i ett litet minislott strax utanför Stockholm. Det blev exakt så romantiskt och härligt som vi båda drömt om.

WaldemarHansson_ValerieJohan_10-630x900

Nu när jag var ute på min lilla Danmarks tripp fick jag verkligen upp ögonen för Syd Själland eller närmare bestämt Mön, som en bröllops destination. Det finns så många underbara ställen att gifta sig på där som är helt unika och romantiska. Ja, även för en romantisk weekend för den delen, man måste ju inte gifta sig för att få åka på det, eller hur?  Tycker tom att man som par bör unna sig det minst en gång per år.

Tänk att få stå brud här med Stevens Klint och det turkosblå havet i bakgrunden och sen solen som flödar..

IMG_7075

IMG_7056

Höjerup gl. kyrka vid Stevens Klint

IMG_7084

I Höjerups gl kyrka kan man få en borgerlig vigsel fast du är i en kyrka, känns väldigt unikt! Vet att vi letade efter det när vi skulle gifta oss men utan resultat, vet inte ens om det finns någon annanstans. Men hur bra är inte det om man nu tycker att kyrkor är vackra men vill ha en mer personligt utformad vigsel. Danmark är tydligen det snabbaste landet i världen när det gäller att få fram en hindersprövning, tydligen kan man gifta sig inom tre veckor från det att man bestämt sig, oavsätt vilken del av världen du kommer i från.

Låter ju hur bra som helst tycker jag. Man kan läsa mer om detta på Magical Weddings!

IMG_7059

Så vacker utsikt vid Stevens Klint.

Sen kan man ju alltid åka till Fredriksminde som ligger på Prestö, för att äta en lyxig bröllopsmiddag på deras Michelin krog och njuta av havsutsikten.

IMG_6711

IMG_6720 IMG_6729

IMG_6750

Sen så finns det ju andra alternativ också och vill man ha det lite mer intimt så kan man checka in här! I ett eget litet underbart hus på ön Mön, det är också där det finns den fantastiska vita klinten och man kan cykla mountainbike som jag berättade om tidigare.

IMG_6834


Hur mysigt är det inte att hyra sitt eget hus och ha både bröllop och fest där?

IMG_6814

Romantiskt att vigas under ett knotigt och vackert äppelträd?

IMG_6949

Hur coolt vore det inte att gifta sig nedanför den här klippan, på den karga senstranden med det turkosblå havet där ute..

IMG_6772

Sen kan man också gifta sig på det här romantiska lilla hotellet Jungshoved Prästgård och sova under takbjälkar med havet och skogen därutanför.

IMG_6776

På morgonen sen äter man en riktigt god och hjemmaläved morgonmäd som görs av ägaren själv. Intimt och men mycket kärlek.

IMG_6641

Vi besökte ju även Gavnö slott och deras fantastiskt pampiga tulpanträdgård, där kan man också gifta sig mitt i havet av alla tulpaner och under ett av alla  körsbäsrträd som finns där. Åhhh som jag nu blev sugen på att gifta sig igen

Ja det finns oändligt med möjligheter om man väljer Danmark. Maten, miljön och människorna som är så gästvänliga och som ni ju vet fullkomligt älskar att hygge sig och ha de daaajligt;) Känns som ett bra alternativ till Sverige om man vill ha något nytt och sådär pittoreskt romantiskt.

Ha nu en fin vecka!

Kramar

//

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Härliga inspirerande tips från Danmark, måste nog ta en sväng dit i sommar…
    Tack för alla övriga inspirerande stunder du givit här på bloggen! Läser den så ofta jag kan 🙂
    Mia