Mina bästa tips när man bygger panel!

IMG_7436

Hello mina vänner!

Hoppas att ni mår bra idag.

Här har vi haft en tidig morgon med en liten sjukling till bebis, stackaren är så snuvig att hon inte kan sova. Hon älskar ju sin napp och nu när hon är så täppt så kan hon inte snutta på den och andas genom näsan vilket gör att hon vaknar hela tiden. Lilla trollet.

Så, här har jag gjort mig en stark espresso, satt på morgon tv och försöker njuta av lugnet. Just nu sover liten sin lilla morgon nap men snart kommer hon nog att vakna igen.

Ni är så många som hört av er och undrat om hur vi gjorde vår panel så nu tänkte jag att ni ska få en så utförlig beskrivning som möjligt.

IMG_7440

Trillade över dessa pioner på torget och blev tvungen att köpa med hem, Nicoletta älskade färgen och sa att det var den finaste rosa hon sett!! Japp, då måste man ju köpa.

IMG_7443

Så här gjorde vi vår panel:

I vårt hus, som är ett hus från sekelskiftet, har de flesta lägenheterna redan panel. Alla paneler ser lite olika ut så innan vi byggde vår tittade vi runt hur det såg ut hos några av våra grannar. Den här typen av lite mer enkel sort hade några grannar, det fina med just den var att den är lite mer diskret och inte så maffig att den äter upp hela rummet. Nätt, elegant men med en intressant form. Jag tyckte att det var fint att det inte fanns ”speglar i speglarna” utan att det var rakt i kanterna om ni förstår vad jag menar.

Det snirkliga får listen ovan stå för och jag gillar att den är lite mer maffig och sticker ut över resten av panelen som en kant.

IMG_7444

Det första vi gjorde var att räkna ut hur många rutor som varje vägg skulle ha för att få ett så symmetriskt intryck som möjligt. I vår lägenhet som är lite äldre är ingen vägg lika bred så det blev en liten skillnad på varje. Vi var först oroliga att det skulle synas men man tänker absolut inte på det nu när allt är klart.

När allt sedan var bestämt och vi visste hur vi ville att det skulle se ut så ritade vi upp med en vanlig penna på väggen för att bättre kunna se det slutgiltiga resultatet. Sen fick vi lite hjälp med resten.

Vi valde 6 mm mdf- skivor som skars till rätt mått och en vägglist som vi sen satte på väggen efter mönstret vi ritat. Därefter spacklades och slipades allt snyggt och slätt varpå vi sen målade allt i vitt. Det tog ett antal veckor innan allt var klart men nu är vi så nöjda!

Hör gärna av dig här om du har fler frågor så ska jag svara, det är bättre att skriva här än att maila 🙂

Ha en fin dag nu!

Kram

( Just det, huset vi kollar på är fortfarande aktuellt men än så länge lite hemligt..keep you posted 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. Catarina Jönsson

  Hej! Det har verkligen blivit supersnyggt. Jag gillar även er stora runda spegel, har läst i tidigare inlägg att du beställt den hos lokal glasmästare. Jag undrar hur kanterna är, är de maskinslipade , typ fasade, eller enbart skurna av glasmästaren.
  Hälsningar Catarina

 2. Hej! Så snyggt! Själva listen måttanpassades alltså också? Och skars ut, eller köptes den separat ”färdig”?

  1. Hej hej, ja, vi skar ut den själva efter eget mått!:) men det är inte så svårt som det låter! Fick dock hjälp med det. Kram

 3. Charlotte

  Så fint det blev. Klassiskt som det ska vara i våningar. En fråga, var kommet det snygga tidningsstället ifrån?
  Kramar

 4. Supersnyggt! 🙂 Åh vad spännande med hustanker! Håller tummarna ni hittar ert drömhus! KRAM