Tips på nyttiga snacks

IMG_6007

IMG_6009

IMG_6020

Gokväll kära vänner!

Dagen började med en intervju med Svt backstage reportage om mig , ska berätta mer om det i morgon;)

Har precis kommit hem från Nicolettas skola där det har varit öppet hus med loppis och hamburgergrill. Mycket populärt bland alla. Jag gick dit med två stora påsar leksaker och inredning och kom hem med en liten. Hahaha alla saker byter bara ägare med varandra! I år är jag klassförälder så vi har sålt saker för glatta livet. Roligt hur varierande livet kan vara, älskar att det är just så.

Men hörni, har ju lovat några nyttiga tips på snacks och egentligen har ni säkert smakat dessa men jag tycker bara att dom är sååå bra och ordentligt lyxiga.

Greenjuice

Greenjuice har väl ingen missat ellerhur? det är ju så galet nyttigt och jag dricker min juice som mellanmål och ser det som grönt guld för kroppen. Ibland pressar jag själv och ibland så köper jag. Det finns ju juice barer i vart hörn i stan och det viktigaste är att inte ha i någon frukt ( eller bara superlite om man nu måste).

I den här som jag själv pressat finns det:

Spenat

Grönkål

Ingefära

Gurka

Det är bara att ta i så mycket man vill av allt och smaka av lite hur man vill ha det. Jag brukar ha i massor av grönkål som är så nyttigt!

Chiapudding

Min chiapudding gör jag såhär:

Chiafrön

Hasselnötsmjölk

Vaniljpulver

Kokos

Bär

Topping: granola

Blanda chiafrön, hasselnötsmjölk, kokos och vaniljpulver och skaka om efter ett par minuter i kylen. Låt sedan stå i 30 min. Tro mig, detta är världens bästa mellanmål.

Häll upp i en skål med bär, kokosflakes och granola. Så galet gott och nyttigt.

Ja, detta är alltså några av mina favvosnacks som jag tar till när man blir lite sugen på något och inte vill äta onyttigt. Jag har fler tips till er som jag lovar att visa snart igen.

Nu ska jag mysa med min nyss hemkomna make..

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Londonmummy

    Nu skrev du ju inte hur mycket chia man skulle ha, men här i England har de kommit på att man endast ska äta max en tsk chia om dagen – annars har det motsat effect, då fröna ”suger upp” andra näringsämnen som man får i sej.

  2. Åh chia-melliset lät gott, tack för tipset! Förstår att du kanske höftar mängderna men ungefär hur mycket tar du?

    1. Ca 2 msk chiafrön och 1,5 dl mjölk;)