Ett nyttigt middagstips!

IMG_6056

I går slängde jag ihop den här superenkla och nyttiga middagen ”taco style”. Väldigt enkelt och gott! Jag gör min egen tacomix som är 100 ggr godare än den man köper, det bästa är att det tar 1 min att fixa den så alla kan göra den. Det enda som jag saknade var min avaocado röra men eftersom att avocadosen inte var mogna så fick det bli utan. Men detta var såååå galet gott så det får du absolut inte missa!

Godkväll alla fina vänner här inne!

Sitter och smaskar på salta pengar ( kunde inte stå emot godis suget och det är ju ” lill lördag”…) och njuter av lugnet. Blir lite dubbelt här för jag tänkte att det var längesen jag delade med mig av något recept! och några av er har frågat efter nyttiga vardags recept.

Så här kommer ett riktigt bra middagstips som både är nyttigt och enkelt att laga. Nämligen Sallads tacos! Det finns små fina salladshuvud (sk hjärtsallad) i butiken och i stället för att använda tortillas så kör man alltså krispiga salladsblad i stället. Så gott och fräscht.

Här kommer receptet:

Tacos green style

Köttfärs ( jag köper alltid eko..)

Koriander ( färsk)

Tomater

Hjärtsallad

Lime

Creme fraiche

Chili

Avocado

Vitlök

Olivilja

Spiskummin ( lukta på spiskummin så fattar du vad som finns i vanlig köpt taco krydda!)

Hotsås

Salt/peppar

Stek köttfärsen och pressa i vitlök och ca 3 msk spiskummin och en tsk chiliflakes, häll i en dl vatten och låt steka på låg värme, krydda med salt och peppar. Mosa avocado i en påse och pressa i en lime och lite olivolja och salt.. Rör sen lite hotsås och lime i creme fraichen och ställ in i kylen.

Servera sedan allt tillsammans och lägg upp i små skålar som man gör med vanlig tacos.

Klart att njuta!

Passar perfekt till fredags tacosen för dig som vill vara lite nyttig:)

Kram kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer

 1. Oh MÅSTE testas!! 🙂 KRAM!

 2. Tack för en fantastiskt inspirerande blogg! Detta ska jag ha som förrätt imorgon, lite bubbel till. Hur mycket köttfärs är receptet för? Trevlig helg! Kram Eva

 3. Tack för en fantastiskt inspirerande blogg! Detta ska jag göra till förrätt imorgon, lite bubbel till. Hur mycket köttfärs har du till receptet? Trevlig helg! Kram Eva

  1. Jag hade 500g:)

 4. Hej och tack för en underhållande och mysig blogg som jag läser varje dag. Massor av bra tips på allt möjligt gillas!
  Ett tips från mig: köp frusen avokado! Perfekt att alltid kunna ta fram!
  Tjing//Lena

 5. Så gott! Det blev faktiskt vår 26-åriga bröllopsdagsmiddag ihop med ett gott rödvin! 🙂

  1. Amen åhhh vad roligt!!;)

 6. Lät spännande, måste testas! Men hur mycket köttfärs på 3 msk spiskummin? 5 hg?
  Tack för en bra blandning på din inspirerande blogg.

  1. Ja, det är ungefär så jag brukar göra. Kryddar tills jag tycker att smaken blir bra:)

 7. Johanna Emy

  Hejsan!
  Tänkte om du gillar avokado och vill slippa vänta på att det ska mogna! Sedan jag började beställa stora avokadopåsen från Årstiderna.com så har jag alltid ett gäng med superfina mogna avokado hemma. Jag beställer den för 89kr, får ca 12-14 st som är olika mogna och det bästa av allt är att de är ekologiskt!

  Spana in den sidan!

  PS Detta är ingen reklam utan jag är enbart kund och älskar Årstiderna.

  Kram Johanna

 8. Alltså detta måste jag testa! Lät så gott. Men förlåt en säkerligen dum fråga… Hotsås? Är det typ tomatsalsa a la Santa Maria vi pratar då eller vad? 🙂

  1. Nja mer en chili sås typ tabasco;)