Shrimp Tacos Casa Linda style

IMG_7403

Shrimp tacos  ala LA-style med guacamole, chilisås och sriracha. Gudomligt gott!! Det finns ett ställe som heter Casa Linda som vi äter dessa tacos på så receptet har fått följa med oss hem. Jag brukar dricka vattenmelonjuice till men det var svårt att hitta god vattenmelon häromdagen.

Hello lördag!

I går kväll hade vi gäster och vi var alla lite sådär härligt fredagströtta och sugna på något riktigt smaskigt men ändå enkelt att laga. Shrimp tacos! Vet att jag skrev att vi skulle göra fishtacos igår men när jag stod i affären blev jag så vansinnigt sugen på att göra med räkor i stället.

När J och jag precis hade träffats var jag i LA och besökte honom ett tag. Där fanns det ett ställe som gjorde dom mest fantastiska shrimp tacos. Just detta recept har så många härliga minnen med sig att det inte kan misslyckas. I kväll gjorde vi våra egna och faktiskt så måste jag få säga att detta recept är ännu lite bättre. Har nämligen hottat upp och trixat till det lite så att det är ännu lite bättre. Grunden är den skivade rödkålen som är ett måste.

Shrimp tacos LA-Style

Kungsräkor, som scampi men det är viktigt att dom är miljömärkta)

Frityrolja

Panko mjöl

Ägg

Mjöl

Havssalt

Avocado

Vitlök

Lime

Majonäs

Chilisås ( välj en stark variant, inte Heinz utan gärna någon med mycket chili i )

Koriander

Rödkål

Mjuka små tacos skal, helst av majs

Börja med räkorna. Om dom inte är skalade så skalar du först, doppar dom i mjöl sedan ägg och till sist pankomjöl, salta. Fritera sedan tills dom blir gyllenbruna, ta upp och lägg på ett hushållspapper.

Guacamole

Mosa avocadon, pressa i lime, salt och en skvätt olivolja rör om och ställ i kylen.

Chilisås

Blanda majonäs, en pressad vitlök, stark chilisås och några droppar lime. Rör runt och ställ i kylen.

Finhyvla sedan rödkålen, skär upp koriander och lägg allt det goda i en mjuk taco. Ett tips är att börja med den strimlade rödkålen i din wrap sedan ta räkorna och såserna . Ringla lite sriracha sås över ( om du vill ha det ännu lite hottare) . Sist lägger du över massor av koriander. Galet gott och ett recept du bara inte får missa.

Klart!

Hoppas att du fick lite inspiration till kvällen middag!

Kram kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Hejsan! Lagade ditt recept igår till middag och alla var lyriska, till och med barnen! Helt underbart gott tack för alla dina recept du lägger ut fortsätt gärna med detta! Btw dina superfina morgonrockar undrar jag var man finner? Kram och ha en skön söndag!

    1. Åhh vad roligt att ni gillade! Är riktiga favoriter här hemma också vill jag lova. Vilka morgonrockar menar du? På den senaste bilden har jag en från Livly.
      Ha en fin söndag nu!