Deconstructed denim

IMG_5651_2

Jag älskar ju jeans av alla de slag! Utsvängda, smala, boyfriend… några älskar jag liite mer just nu och använder flitigt. Den utsvängda trenden tycker jag är fin nu till sommaren och egentligen helst till klack medan boyfriendjeansen passar till allt. Mina ovan är från Hope och just nu bor jag typ i dom!

Bonjour mina söta vänner!

Hoppas att du har haft det bra på påskledigeheten! Det har vi, det har varit fullt ös här hemma med kusiner och besök och massor av mat och kul. Nu är det mao dags att ta tag i träning och jobb igen och idag känns det lite extra svårt. Kommer att bli en utmaning att stå emot lösgodiset i kväll känner jag.

Blev ju en tisdag direkt in i verkligheten ellerhur?

Lite svårt tycker jag när det har varit så mysigt att vara lediga tillsammans att vardagen kommer tillbaka..man vill ju ha bar en dag till..

IMG_5631_2

Tänkte hur som helst dela med mig av ett litet Diy trend tips inför sommaren, gillar när det dyker upp något lite nytt som är enkelt att haka på. Sen förra sommaren har vi ju sett mer och mer av de heta Vetements jeansen, de är ihopsatta som en slags patchwork look och har ojämna, fransande kanter.

Kul med något nytt även i denim världen tycker jag. Dock kostar de ungefär 10 000kr men jag har letat efter några liknande hos kedjorna och hittat hos både Zara och Weekday som har gjort några med ojämn kant.

Annars så har jag ett jättebra tips på hur man på ett enkelt sätt kan fixa paret själv som jag tänkte visa er idag.


VETEMENTS 2

Här är originalet från Vetements som det snackats mycket om..

WEEKDAY- redan klippta

Hittade dessa från Weekday..

ZARA 2

Ett par snygga fransiga varianter från Zara..

CURRENT ELLIOTT Wakakuu

Den här jackan kommer från Current Elliott, men varför inte klippa av din egna gamla jacka släng den i maskinen och låt den fransa upp..snyggt tycker jag.

TOPSHOP JEANS

Här är ett par med patchwork look och dom hittade jag hos Top shop.

Men så till det lilla DIY projektet jag talade om!

Nu kör vi.

Ta ett par gamla, raka, jeans som du kanske tröttnat på och sätt igång. Varför inte ett par 501:or som ligger och skräpar..;) Så rätt nu.

unevenhem1

( Bilderna är lånade från Honestly WTF som visade detta så bra! )

unevenhem3

Använd en linjal och en bra sax och mät ut för bästa resultat.

unevenhem4

Sprätta och klipp efter mått.

unevenhem5

Fransa upp kanterna lite innan dom är klara att använda. Använd till klack eller sneakers, lika snyggt vilket som!

Ha en fin start på veckan nu mina vänner!

Kramar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Tack för tips! Det var verkligen snyggt.. Bra ide med jeansjackan också! Har jag inte alls tänkt på 🙂
  KRAM

 2. Vilket bra tips!! Nu ska jag rota i garderoben och se om jag hittar ett par jag kan göra om. Jag älskar också jeans, man kan aldrig få för många. Ha en fin eftermiddag och kväll. Kram Annika

  1. Kul att jeansen komemr till användning! Jag har lätt för att lägga jeans på lager..

 3. Hej ! För ca en månad sedan visade du ett par solglasögon från Nivida, kommer du ihåg vad modellen heter ? /Lena

  1. Kollar och återkommer:)

  2. Vienna heter dom!:)