En favorit!

bild 1 (33)

Hej vänner,

Hoppas allt bra denna söndag!

Här är det bara fin fint och dagarna flyter på med massor av roliga möten med blivande brudar. Det är så roligt att få höra om era dagar och dessutom blir jag själv påmind om min och Js romantiska bröllopshelg. Alltså, vilken magisk helg det var och vilket minne för livet.

Kan ju inte bli mer romantiskt än ett bröllop.

Den här sommaren ska vi på två bröllop och på ett av dom gifter sig en av mina bästa vänner Jessica och jag ska få vara tärna, ska bli super roligt! Jessica bloggar förresten om sitt blivande bröllop här så titta in hos henne för mer inspiration vet jag.

Tänkte att eftersom det är många som efterfrågar mina tips från vårt bröllop och vill veta hur vi gjorde, så kommer här en liten repris på allt det som vi lärde oss på vägen. Det är ju måna blivande brudar och brudpar som gifter er i vår/ sommar/ höst så en liten hjälp på vägen är väl aldrig fel.

Steg 1.

Boka stället

Det absolut första vi gjorde var att boka vart vi ville ha vårt bröllop. Vi letade runt på nätet och frågade runt bland vänner, åkte och besökte olika ställen som vi tyckte såg intressanta ut. Testade magkänslan helt enkelt och sen gjorde vi ett diagram med alla ställen gav dom betyg från 1-10 och tillslut fick vi en vinnare. Tex så skrev vi in sådant som var viktigt för oss. Tillgänglighet, övernattningsmöjligheter, mat, storlek på stället, utseendet osv osv och sen gav vi poäng. Gjorde  sedan en mall med alla kostnader så vi visste vad slutsumman skulle handla om.

Steg 2.

Tema/färg

Vill man ha något tema eller färgkombination tex midsommar eller skärgård,slott, hav??? Vi hade både och faktiskt. Först bestämde vi vilka färger vi ville att bröllopet skulle gå i. Vi hade mint, hudrosa, vit, vitgrå, guld (och en tvist av svart/vitt) Sen gjorde vi ett moodboard för det med allt från inredning till blommor, kläder, skor you name it. Allt för att skapa känslan i hur vi ville att festen skulle kännas, smaka, upplevas. Vi sparade ner alla bilder som vi hittade i ett dokument. Jag hittade även massor av inspiration på Pinterest.

Vårt tema blev, ”All you need is love”

IMG_1281

Steg 3.

Gör en lista

Nu börjar saker hända lite parallellt med varandra och då är det viktigt att ha tungan rätt i mun. Gör anteckningar på allt. Boka hår och make, fotograf, möte med sömmerska eller butik/ showroom för att titta på klänning. Fråga vänner efter tips på detta men vill ju att personen ska vara både duktig och gullig ellerhur:)

Här kommer några av mina hår och make tips:

Nathalie Berzelius ( henne hade jag )

Anna Kokotos

§Åsa Östergren

Frida Westman

Mia Högfeldt

Jonas Wramell

Fotografer:

Waldemar Hansson ( han fotade vårt bröllop)

Erika Gerdemark

Ulrika Thuresson ( En ny tjej på bröllop men så duktig som också fotade vårt bröllop)

2Brides

Finns ju massor av fler makeup-artister, men dessa makeup-artister men dessa har jag jobbat med och kan gå i god för. ( tipset är att skriva till dom på FB)

Steg 4.

Klänning

Viktigt:)

För hur vill vi/jag se ut på mitt bröllop? Hur vill jag känna mig? avslappnad, traditionell..?? Lätt att kanske glömma bort utmed vägen kanske. Återigen är det bra att försöka se allt i sin helhet. Finast är om alla i bröllops sällskapet matchar varandra. Tärnor, bestmen, näbbar ja och så brudparet förstås. Försök att se allt ihop. När floristen planerar era buketter gör hon på samma sätt så varför inte göra detta med kläder, hår och make-up.

Om du tycker om min klänning så finns den och flera andra till försäljning hos mig så boka tid hos sophia@valerie-stockholm.com. Så roligt att vi nu har börjat med bröllopsklänningar!

VIP5291

Min look

Jag ville ha en avslappnat romantisk look med långt utsläppt vågigt hår, solblekta slingor och fina fransar. Spetsklänning med skira små gnistrande stenar, slöja med spets och med två små vintage broscher fästa på vardera sida. Jag sydde fast små hårkammar på var sida och fäste sedan broscherna utanpå. Broscherna köpte jag på en butik i Stockholm som heter Old Touch som har massor av olika fina varianter. Mina var i guld/mässingsfärg.

Skor

Jag ville ha ett par lite mer otraditionella skor och föll för dessa Isabel Marant skorna i guld. Sååå snygga och användbara under många år!


img_2919

Håret

Håret fönades först ut med stor borste och lockades sedan i nederkant, rufsades sedan till så att svallet blev lite ”beachigt” oorganiserat. Lite tupering runt allt, hårspray och sedan var det klart. Jag kände mig som ”jag” och det var precis så jag ville se ut.

WaldemarHansson_ValerieJohan_12

Min make-up

Jag ville att min hud skulle vara perfekt med mycket lyster, markerade ögon och bryn. Lätt rosiga kinder och aningens med highlight ( face) på kindbenen. Ljus glimrande ögonskugga ( Chanel )och en eye-liner ( Nars) med en liten böj på slutet. Ögonbrynen fylldes i och ruffsades till med hjälp av en borste. Läpparna målades i en naturell färg och med en svagt rosa glans. Minns att jag blandade två läppstift ett från Face som heter Leva och ett frän Mac som heter freckeltone sen glans på det. Blev en lätt rosa perfekt ton. Fransarna hade jag byggt på innan så dom var klara för både fest och honeymoon. Smörjde in huden i en Nuexe-olja med guldskimmer i och därefter pudrade vi lätt på det. Gav en lagom lyster tycker jag.

Om jag är avslappnad så är även gästerna det, tänkte jag. Kärleken och allt det härliga står i fokus och mitt hår och smink håller hela dagen och natten.

WaldemarHansson_ValerieJohan_13

 

Tärnor

Mina älskade tärnor!

Visst vill man att även ens tärnor ska få ha en lika härlig dag som en själv med massor av glam och lyx. Få känna sig lika utvalda och få vara lika fina som man själv är?

Förutom min egen klänning så hade jag hade även designat mina tärnors klänningar. Det blev en guldspets upptill ett vackert bälte i midjan och en ljusgrå sidenchiffong på kjoldelen även Jessica som är höggravid hade en ”vanlig” klänning fast en storlek större bara. ( tärnklänningar finns för er som är intresserade i vår butik på Mood från och med nu!)


WaldemarHansson_ValerieJohan_24

Håret

Tärnornas hår gjordes av min duktiga vän och kollega Sophia som är ett riktigt ess på att fläta. En eller två vackra inbakade flätor som avslutas med en slarvig knut i nacken. Vissa fick en knut bak, andra en på sidan, det blev lite som man önskade. Långa enkla diamant örhängen som droppar ( hittade jag på Zanslösa Zmycken)

Sen behövdes det inte mer, jo förutom en liten bukett förstås.

IMG_2449_VIP5370

Älskar sobra ljusa färger. Det ser lyxigt ut och smälter in vackert i hela brudföljet.

Bestmen

Johans bestmen vad klädda i ljusgrå kostymer från Lindeberg. Passade in i vårt grå-vita tema ( även tärnorna hade dessa färger..)

En grå-vit randig fluga ( johan hade svart/grå fint att han hade en egen liten detalj själv) och en vit servett i bröstfickan som hade en svart kant. Vitskjorta och cognacs färgade skor och bälte.

WaldemarHansson_ValerieJohan_16waldemarhansson_valeriejohan_032

Borden/festen/dekorationer

_VIP6078

Vi hade små budskap på borden, dessa hittade vi på Panduro Hobby och var färdigskrivna!

IMG_2790

 När min vän gifte sig förra året hade dom ett hjärta av blad i fönstret bakom sig. Tyckte att det var så vackert att även vi ville ha det.

IMG_2782

 Här står jag och är nöjd med allt mitt i rummet.

_VIP6087

 Tre vaser i olika storlekar.

_VIP6096IMG_2778

 Svartvit randiga band knöts om meny och servett. Tyckte att det blev en fin kontrast till allt det ljusa och pastelliga.

IMG_2787

Varje bord hade ett sk bordstema, vilket blev riktigt uppskattat och roligt.  Här ser ni mustaschbordet vars uppgift var att 2 ggr under middagen ta på sig dessa i ca 15 min, blev riktigt kul! Vi hade även dansbordet och partybordet för att nämna några. Kan verkligen rekommendera detta, festen startade direkt och det blev många skratt. Ingen visste ju heller vad de andra borden hade för tema…

Oj, det är såå mycket mer som man kan berätta! Vi hade ju även två underbara toastmasters som höll i hela festen och gjorde den oförglömlig! bla min fina vän Anna Brolin som ju är ett riktigt proffs!

Efter middagen var det fest natten lång och någon gång efter vår bröllopsdans bytte jag om till en jumpsuit som var i samma tyg som min klänning och gjorde en ny entre´! så lyckat och roligt!!

Hoppas nu att du fått massor av fina tips till dig dag och undrar du fortfarande över något så skriv gärna och fråga!

Ha en fin helg nu.

Kram kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. What a stunningly beautiful bride you were, love your dress too and I’ve just saved the picture of your brunette bridesmaid’s hairdo to show my hairdresser when I next have an occassion for an updo! It’s lovely to get to see a piece of your life, thank you for a great blog and hi from Dubai! 🙂

 2. Tack för att du delar med dig. Underbara bilder som verkligen förmedlar hur fint ni hade det på er dag.
  Det är inte utan att jag blir sugen på att gifta mig igen. Med samma man då förstås 🙂 Vi firar 18-årig bröllopsdag till sommaren, helt galet vad tiden går… Får kanske satsa på att förnya löftena och ha en hejdundrande fest om två år när vi firar 20 år som gifta 🙂
  Önskar dig en fin söndagskväll.
  Kram Annika

 3. Vilket härligt inlägg om ditt bröllop! Funderade på en annan sak du skrev om dina silikoninlägg, att du funderar på att ta bort dom. Hur tänker du där? Hur kommer brösten se ut då tro? Jag undrar då jag själv funderar mycket på om jag ska eller inte. Mina bröst är verkligen nada efter tre amningar och jag känner mig så okvinnlig men vågar jag..? Fyller 40 om ett par dagar och har redan fått kallelse till mammografi, funderar mycket på bröstcancer etc… Tack för en härlig blogg!

 4. Hej fina, helt fel inlägg att kommentera på men jag har en fråga gällande något helt annat.
  Jag fick mitt första barn ungefär samtidigt som du fick sista och jag följer er och era äventyr. Vi har inte varit utomlands ännu men nu tänkte vi våga oss iväg. Du som har rest massor med barn, undrar om du kan hjälpa mig lite. Vi ska till LA, hur är det med barn/ bebisar och tidsomställning? Har du några tips? Hon kommer vara 10 mån när vi åker. Hur gör du med mat? Tar du med dig massa på flygplanet? Kan de värma mat ombord? Och för själva vistelsen, tar du med dig så att det räcker eller köper du på plats? Skulle vara så tacksam för svar! Kram till er