Get to know me!

_VIP6629

Bild: Ulrica T

Hallå där vänner!

Hoppas att allt är bra med dig denna torsdag.

Har ni längtat efter att få svar på era frågor kanske? vet att det tog lite mer tid än jag först trodde och oj oj oj vad många spännande frågor ni ställt. Riktigt kul 🙂 Härligt med allt engagemang tycker jag.

Så nu kör vi.

Enjoy

Du är ofta fint sminkad, önskar tips. Gärna på ögonmake och vilka färger mm. Vilka läppstift använder du? Kram

Tack! Jag sminkar mig ganska så sparsamt det går snabbast och blir aldrig fel.
Jag varierar vissa varumärken och provar ofta något nytt men just nu så använder jag en concealer typ touche eclat från YSL, en underlagskräm från Estelle& Thild, ögonbrynskit från Anastasia Beverlyhills och ett rouge från Make up store. För tillfället så har jag fina fransar som jag gjort hos tjejerna på Del Carmen här i Stockholm så då använder jag inte det. Annars så tycker jag att Lancome, Max Factor och Elisabeth Arden är bäst där. Läppstift har jag just nu ett från Mac. Ögonskugga använder jag väldigt sällan så där har jag inget bra tips..

Hej,
Jag gillar dina kläder och undrar om vår kollektionen finns nu i din butik i Mood ? Om inte, så undrar jag när. Jag är ute efter en klänning att bära på ett bröllop som jag ska på i maj
. Tack för allt du delar med dej
. Kram

Hej, vad roligt!
Ja, i nästa vecka bör allt vara 100% levererat, vi väntar in några godbitar till sen är det klart! Hoppas att du hittar något fint.

Hej, vad kul med frågestund 
Jag undrar om du har några bra tips på aktiviteter man kan hitta på med en 2,5-åring och en nästan nyfödd på helgen med familjen, i Stockholm.

Jag förstår precis. det är inte alltid så lätt! Men jag tycker att det mest funkar bara man är två vuxna med. Tex ett lekland, Junibacken, Skansen eller gå och fika. ( Espresso house har även på vissa ställen ett minilek land)Du kan ju ha liten i ett bärsele kanske så hänger hen bara med liksom?

Undrar även hur ni tänker med hus? Vill ni flytta till hus? Isåfall vilket/vilka områden och hur tänker du med stil på hus? Modernt nybyggt/sekelskifte etc?
Tack för en jättebra blogg!

Jag drömmer  mycket om ett hus med trädgård och natur. Samtidigt så älskar jag vårt liv här i stan med närheten till vänner och jobb/dagis/skola. Just nu så tittar vi både på lägenheter i innerstan i alla områden faktiskt, är lite sugen på söder för tillfället. När det gäller hus så tittar vi på många områden allt från Bromma, Enskede, Stureby, Lidingö, Nacka… beror på vilket hus vi hittar och om omständigheterna runtomkring så att säga. Just nu är vi inne på antingen modernt ala Oscar Properties eller sekelskifte, vi får se. Funderar även på att bygga eget.

Hej!
 Vilka är dina bästa tips för en ”bra” garderob? vilka plagg bör man ha, både lite festligare och vardags chic?! Har så svårt att skapa en röd tråd i min garderob och ångest varje morgon och till fest!
 Tacksam för förslag!

Mitt tips är att först och främst tömma hela garderoben för att sedan titta på plaggen en efter en.  Ställ sedan frågorna: Vad tycker jag om och när känner jag mig bekväm? Var behöver jag? Utvärdera varje plagg kritiskt och lägg i högar, behålla, skänka, sälja. Förhoppningsvis får din garderob en röd tråd efter det! Lycka till!

Hej!
 Kan du inte berätta hur du Stylar ditt hår? Du är fantastisk fin I håret!! Tack for bloggen! Varm och kärleksfull

Tack tack. Efter tvätt så fönar jag ut mitt hår, ska jag ut på något kul så lockar jag det slarvigt med en tång och låter sista 2 cm vara raka. Borstar ut för en lite mer ofixad look. Alternativt använder jag en plattång!
Tips på bra frisörer I sthlm?

Jag går till två olika, Nathalie på Creative Heads och Antonio Axu, båda väldigt duktiga.

Hej vad roligt 
Hur får ni till alla vardags måsten med fritidsaktiviteter handling städ och mat? Tycker själv att det är svårt att gå till bra mat på kvällen efter jobb och skola, hur gör ni?
Vi köper all mat på nätet så att det alltid finns hemma. Så bra tycker vi. Vi har städhjälp varannan vecka däremellan städar vi själva, jag tycker att det funkar bra. Plockar lite varje dag för att det inte ska bli helt och hållet kaos..
Vad äter du på veckorna till frukost lunch middag? Du ser så fräsch ut!!
Massor av grönsaker! älskar frukt och grönt och äter nästan alltid eko. Blir lättare att hålla när man köper maten på nätet tycker jag. Håller mig borta från socker ( ok inte alltid såklart, men i veckorna) äter jag så försöker jag att äta det med måtta. Sen så äter jag aldrig halvfabrikat och om jag gör det så vill jag helst att det ska var eko det med.
Har du en unnar dag eller hur ( om du gör det) klarar du att stå emot socker sug?
Det är svårt men jag har ett litet tips, bli aldrig för hungrig. Ät nyttiga och goda mellanmål det hjälper. ex chiapudding och keso med banan och mandelsmör. Men var snäll mot dig själv ovh unna dig godsaker ibland, annars så blir ju livet så trist!!

Har du en favorit doft?
Hermes alla dofter!

Hur ofta och vad tränar du?
Tränar just nu i Vasaparken på bootcamp typ.

Följer du någon serie?
Älskar Homeland.

Hur ser ditt drömhus ut?
Får du kanske se snart 😉

Semester planer i sommar?
Yes, det blir Spanien i en månad och sen en sväng till Skåne. I höst blir det en romantisk trip men maken.

Hur ofta har du egentid med vänner?
Nästa varje dag nu när jag är mammaledig, annars mer sällan tyvärr..

Bästa låt?

The scientist med Coldplay

Bästa bok?
Hinner inte läsa just nu så jag får återkomma där.

Bästa egenskap

Har en positiv livssyn alltid!

Sämsta egenskap

Lite stökig och maken klagar på golvgarderober;)

Förebild?

Min mamma

Vilken kanon visning du hade!

Tack snälla du.

Hej!
Vad kul med en frågestund! Jag är nyfiken på dina väskor och smycken.

Älskar Celine, YsL och Chloé när det gäller väskor och skor. Smycken, så har jag en fantastik juvelerare ( ni som är intresserade kan maila mig) Har ett halsband från Sophie by Sophie som jag använder jämt.

Skulle också gärna läsa lite hårstylingtips/favoritprodukter.
Min bästa hårprodukt är från Unite och heter Texturizer. Helt klart den bästa produkten som gjorts, testa.

Så roligt med frågestund! 
Slänger fram några, mellan himmel och jord som du sade..:)
 Hade ni några andra favoritnamn som lågt högt i toppen då ni sedan bestämde er för Nicoletta, Bianca och Leonie? Är själv gravid o funderar massor på fina namn.

Japp, vi hade Lilly, Milou, Elodie, Bonnie…hmm minns inte fler just nu.

Vad använder du för hudvårdsprodukter? Din hy ser så fräsch ut!
Just nu Akademiklinikens produkter, älskar dom! Så gör jag en Dermapen behandling på Del Carmen hudvårdssalong, så bra tycker jag.
I klädväg, vad tänker du/vad tycker du man ska satsa på i vår? Tack för en inspirerande blogg o hälsningar från Finland!
Åh, en fin lite vippig knälång spetskjol men tillhörande topp. Alternativt en mönstrad siden kombo, grymt fint.

Vad roligt med frågor. Undrar lite hur ni ser på att ev bo utomlands? Fick känslan att ni skulle vilja det, ex Los Angeles, kan verkligen se er där och du verkar trivas.
Älskar LA och skulle mer än gärna stannat kvar där. Hade jag inte haft Nicoletta här hemma som har en annan pappa så skulle vi nog gjort det, tror även att mitt märke skulle mått bra av det. Får se vad som händer i framtiden.

Är det ngt du drömmer om med ditt klädmärke?
Att lansera världen över, öppna egna butiker och showrooms. Det är det jag siktar på men då behöver vi en partner och jag letar efter det just nu 🙂

Hur ser Nicoletta på Johan, jag menar om hon är nära honom i relation som bonuspappa? Ni har så fina namn på alla döttrar:)

Tusen tack.

Det funkar väldigt bra faktiskt, hon var ju så liten när vi träffades så hon ser honom som en extraförälder. Det är klart att det inte alltid är 100% smärtfritt men det är det inte i någon familj tror jag. Jag är i alla fall nöjd med hur det funkar och jag vet att dom tycker jättemycket om varandra.

Följt din blogg länge och gillat den jättemycket. Berätta gärna om din största vision och dröm med ditt klädmärke!
Tack, se ovan.

Hej! Har du opererat dina bröst? Använder du botox?
Nej, ingen botox och har aldrig provat.
Jag gjorde en bröstoperation efter första barnet (var inte mycket kvar där efter) och har sk anatomiska inplantat som är väldigt små. Funderar dock på att ta bort dom.

Hej! Hur går det med nedtrappningen/sluta amma? Jag har själv en 10-månaders kille som ammar mer än gärna morgon, kväll och natten. Han vägrar flaska, börjar bli tungt ochtung att hålla i om nätterna Hur ser L:s matdagar ut? Kram
Nu är jag nästa klar med amningen, det är ju ett samspel mellan barn och mamma. Ibland på natten så får hon en slurk men inte annars. Mitt bästa tips är att när du är redo för att sluta amma låta pappan/ sambo ta barnet på natten. Det har funkat för oss i alla fall.
Annars så ser en vanlig mat dag ut ungefär såhär nu när hon är 10 mån:
Frukost: välling eller gröt med en banan eller en smörgås som hon pillar i sig med min hjälp.
Mellis: frukt
Lunch: Lagad mat ex lax med potatis eller något annat som jag lagat. Ibland en burkmat om vi är ute någonstans..
Mellis: Gröt/ frukt
Middag: Samma som lunch dvs lagad mat samma som vi äter.
Nattning: Välling

Hej Valerie!
Först och främst, du är en underbar designer! Dina klänningar är såå fina!
Till min fråga. Trebarnsmamma är du. Har du några bra skönhetstips för en nybliven mamma?
Kram
Träna är mitt bästa skönhetstips förutom att äta massor av grönt. Man både mår bättre och ser bättre ut. Inte helt lätt kanske men börja med att röra på sig men då brukar resten komma av sig själv. Jag är nästa alltid trött innan jag tränar men mår så mycket bättre efteråt. Just nu blir det ca 2 ggr i v. Bättre än inget i alla fall!

Hur många anställda har Valerie?
Vi är ca 7 stycken med butikspersonal.

Var sys kläderna?
95 % i Europa.


Är/Var det svårt att etablera sig?
Ja, det svåraste är att bygga varumärke, det tar tid och är väldigt krävande. Men man måste brinna för det man gör, då är det lättare!

Har ni planer på lansering utomlands?
Absolut!
Kram

Hej – först och främst tack för en positiv och inspirerande blogg.
En lite annorlunda fråga kanske, men har du några dating tips för en frånskild mamma?
Tack –
Åsa
Ja! fråga dina vänner om tips på en bra kille. Det funkade för mig;)

Hej!
Åh vad roligt!
 Jag skulle jättegärna vilja veta hur du stylar ditt fina hår 
Vad använder du för produkter? Vad har du för locktång för att få det så snyggt? (gärna namn och storlek på den :))
kram Malin
Får helt enkelt återkomma med en video här tror jag. Många frågor kring just detta.

Hej! 
När visste du att du ville jobba med kläder, designa? Har ni liknande jobb / intressen i släkten? 
Kram
Jag är uppvuxen men två föräldrar i branschen och jag har alltid vela jobba med det jag gör nu, så sen jag var liten.

Du har så stilfullt hem. Om du har några budget-tips på snygg inredning så får du gärna dela med dig. Ska köpa allt nytt för jag ska flytta, har du något bra inredningstips?
 Tack för en härlig blogg!
Kolla vad du kan hitta på blocket. Det finns mycket bra att fynda med lite fantasti..

Tips på bra restauranger i Vasastan/birkastan?
Itamea Izakaya och Raw just nu i alla fall..
Tips på bra bageri i Vasastan/birkastan?
Fabrique

Vad kommer du satsa på för inredningstrend 2016?
Ett nytt soffbord i glas, kommer lite längre fram..


Tips från dig för att toppa sin bröllopsdag?
Åh svårt! Res på en härlig bröllopsresa!!

Hur är Menu-lampan i ditt sovrum läslampa?
Bra tycker jag

Tips för den som vill starta eget! Älskar din blogg! Tack för denna möjlighet att få ställa frågor!
Kramar

Har du en idé så sätt igång. Undersök möjligheterna att få företaget att fungera. Vad behöver jag? Vart producerar jag (beroende på vad man ska göra då såklart) Fråga alla runt dig för att få tips. Våga!

Hej, åhh så roligt med frågestund!
Undrar om du följer några bloggar/insta och i så fall vilka.
Jag gillar Song of style, Amy Song. Hon har en snygg stil som jag kan relatera till. Annars så har jag många vänner som jag följer på bloggar och instagram här kommer en lista: Frida Fahrman, House of Philia, Jessica Olers, Trendenser, Tilda Bjärsmyr, Starwoman , Anna Brolin samt några fler som jag inte minns..

Blir alltid så inspirerad av din klädstil och inredning, du är ju verkligen superskicklig på att styla både dig själv och hemmet! Kan du ge lite tips på inredningsbutiker/klädbutiker du gillar på nätet? Tack för en inspirerande blogg!
Ja absolut!
Gillar ju såklart Net-A-Porter för lite mer exklusiva skor och väskor. När det gäller inredning så köper jag mycket i butik och inte så mycket online..men jag mixar gammalt och nytt och tycker att det är snyggast. Tycker om att köpa hem accessoarer på Svenskt Tenn och så gillar jag Asplund och Dusty Deco.

Hej Valerie!
Vilket/vilka är dina drömresemål?
Jag älskar verkligen att resa och uppleva nya miljöer. Mexico stod på listan förut men nu skulle det vara spännande att se mer av Sydamerika eller kanske Bali. Vi får se vad nästa stora resa bär av till..

Vilka är dina tips för att må bra och se möjligheter i det mesta? Jag tycker du har en fantastisk förmåga att leva i nuet och vara positiv!:) kram till dig och en jättehärlig blogg
Tack! Jo men det stämmer nog. Jag är i grunden en positiv person som ser få hinder, tror att det gör mycket. Annars så är det väl en nyfikenhet på livet och min energi som gör mycket!

Hej! Tack för en inspirerande blogg samt vilka fina kläder du gör!
Tack tack!

Jag är gravid i snart v25 och jag vet inte vad jag ska köpa för kläder/vet inte vad jag vill ha. Har du några bra tips? Köpte du mycket gravidkläder eller köpte du vanliga och gick upp en extra storlek? Kram
Vad roligt, grattis! Jag köpte vissa basplagg som tex teans och linnen som var mammakläder. Sen kombinerade jag dom med vanliga plagg i större storlekar.Funkade toppenbra för mig och så gick dom ju att använda efter bebisen var ute också.

Kan du förlika dig med uppkomst av gråa hårstrån? Tycker det är jätte jobbigt!

Ha ha nej, har inte fått några ännu, är ju ganska ljus i mig själv. Men jag skulle färga håret, tycker att det är snyggare.

Har du någon favoritrestaurang i Stockholm? Tack för en fin blogg:)
Supper Gården!

Har du stött på några motgångar i din resa (yrkesmässigt) dit du är idag? Hur har du tagit dem?
Ja, massor av gånger såklart! Listan kan nog göras lång. Men jag har alltid stått på mig och inte gett upp, tror själv att det är en ovärdelig ingrediens när man vill komma någonstans. Att inte ta nej för ett nej! Förbättra det du gör och försök igen.

Vem är du gift med? Haha aldrig fattat det riktigt (ny läsare)
Ha ha ha, jag förstår det för han är ju bara med lite i periferin här på bloggen.
I verkligheten så är han min stora kärlek och pappa till två av mina tre barn och dessutom min bästa vän. Han är världens snällaste och snyggaste (tycker jag) och har ett hjärta av guld. Johan är chef på et IT-produktionsbolag och vi är lyckligare tillsammans än vad jag någonsin kunnat drömma om att bli med någon. Vi passar nog väldigt bra ihop för allt är alltid enkelt. Sen så är han besatt av vintage Star Wars-gubbar från 70-talet just nu men det får man väl leva med..;)

Vad och hur ofta tränar du?
2-3 ggr i veckan just nu, beach 2016 hägrar ju och jag vill känna mig stark i kropp och knopp.

Hoppas att ni alla fick svar nu! Lovar att göra det snart igen för er som missat. Måste säga att det faktiskt är riktigt kul att svara på era frågor även om det ibland är lite svårt och man kör fast. Bra att utmana sig själv till att tänka efter i vissa frågor.
Ha en fin kväll

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *