Bästa söndagsmiddagen!

24597_l

Godkväll!

I kväll har vi lagat långkok på franska, smarrig coq au vin, gott att laga en söndag när man kanske ändå är hemma och skrotar runt. Söndagar har kommit att bli lite av en favoritdag här hemma när det gäller matlagning. Både jag och Johan är matlagningsintresserade och trivs bra tillsammans i köket där vi gärna lagar fransk eller italiensk husmanskost med massor av färska kryddor. Smarrigt!

unnamed

Just idag blev det ett klassiskt recept från Julia Child och eftersom receptet är så långt så kommer länken här.

Älskar detta receptet och mitt lilla trick är att ta kalvfond i stället för hönsfond, ger en något starkare smak som känns lite mer mustig. In och laga nu, det är faktiskt inte svårt ( det jobbigaste är typ att skala all lökar, men så värt att göra det).

Laga och njut nu!

Ha en fin söndag.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Discoduckan

    Coq au vin är en riktig favorit! Vi har inte lagat det hemma ännu, men väl blivit bjudna på det. Mums!!