Känns tröstlöst

_VIP8029

Fusk päls: Valerie // Väska: Tods // Leggings: Valerie // Kofta: Valerie

Påväg in till jobbet innan vi reste iväg, kände mig pigg och hade massor av energi då. Fick sova ok och hade kommit igång med träningen, snart är vi alla friska och då ska jag vara pigg och glad igen:) Foto: Ulrica T

Hej mina vänner!

Hur mår ni idag? bra hoppas jag 🙂

Är just nu inne i period som vi verkligen INTE får sova, Leonie är förkyld och har varit det sen vi kom hem från LA. Bianca vaknar ca 3-4 ggr per natt och vill att vi ska vara hos henne. Vi har försökt med allt, en av oss sover hos henne efter halva natten ungefär men trots det vaknar hon och är ledsen.

Så resultatet är att ingen av oss får sova egentligen.

Ett enda virrvarr av allt och alla som sover överallt, precis som i Ikea reklamen…man vaknar någon annanstans än man somnade..

I går försökte vi att gå och lägga oss tidigt men då kunde jag inte somna för att jag var stressad för att bli väckt på en gång igen. Hur knäppt är väl det?? Får ju bara ca 3 timmar i sträck som mest just nu. När sömnen inte funkar blir jag alltid helt förstörd och deppig men igår kom Johan hem med ett fång blommor lite goda ostar för att pigga upp mig. Väldigt gulligt och omtänksamt gjort av min älskade man, känns skönt att vi finns där för varandra i dessa sömnlösa tider även om man man inte är lika glad på natten.

Fick en gång höra en sak som jag bär med mig ” det man säger på natten räknas inte” och jag kan bara hålla med, haha;)

Kom gärna med tips och råd vänner för det behöver jag nu kan jag lova!!

Börjar dagen med en stor latte och en bra låt här i alla fall 🙂

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer

 1. Jobbigt, just det där med sömnen är heligt. Med den klarar man allt och utan den blir allt sååååå mkt svårare….
  Tyvärr inte så mycket att göra än att vänta ut det bara tror jag. Börja inte med några vanor som kan blir svåra att bryta sen, bara en björntjänst i förlängningen.
  topbloggare blogg.alltforforaldrar.se/viviannetreschow/

 2. Jobbigt, just det där med sömnen är heligt. Med den klarar man allt och utan den blir allt sååååå mkt svårare….
  Tyvärr inte så mycket att göra än att vänta ut det bara tror jag. Börja inte med några vanor som kan blir svåra att bryta sen, bara en björntjänst i förlängningen. Håll ut!

  topbloggare blogg.alltforforaldrar.se/viviannetreschow/

 3. Så jobbigt för er alla. Hoppas det blir bättre. Jag har tyvärr inget tips att komma med, mina barn är ju så stora nu så jag har nästan glömt hur de sömnlösa nätterna var. Håller i alla fall tummarna att det går över snart. Ha en fin dag. kram Annika

 4. Vet precis vad ni går igenom! Vår äldsta dotter sov inte en hel natt på 2,5 år! Otroligt nog skaffade vi ett barn till… Det finns nog inga perfekta råd att ge, alla föräldrar och barn är så olika. Helt enkelt får man testa sig fram om och om igen… Det enda som man nog ska akta sig för är att skylla sin dåliga sömn på den andre föräldern, det skapar bara irritation och ännu mer ”ilska”. Och de gånger när man som par faktiskt får chansen att sova -ensamma!- i samma säng gör det då ihopslingrade istället för med ryggarna mot varandra. Även om det bara är just sova man gör eftersom man är sååå trött… Och kom ihåg att allt blir bättre, våra döttrar är 19 och 21 nu och jag sover fortfarande ihopslingrade med min man på nätterna…

 5. Jobbig att inte sova. Alla är ju olika men för oss funkade det bra att spela musik för lillan när hon vaknade och var oroligt. Samma musik om och om igen. Då kom hon till ro efter en stund och kunde sova längre stunder. själva var jag så trött så även jag kom till ro med Sjörövarfabbe ringandes i öronen… Nu är barnen större och jag kan nästa sakna ett litet nattligt krambesök då och då.

 6. åh förstår dig så väl! Min dotter va i en sån period vid sju års ålder. Kunde vandra upp på nätterna flera ggr och väcka oss. Som man hade ett spädbarn. Har man dessutom verkligen ett litet barn dessutom får man aldrig sova. Jag fick rådet att sova hela natten inne hos henne. Nästa natt vid dörren på en madrass, nästa steg va utanför hennes dörr. Sakta sakta vänja henne vid hur långt bort jag sov. Det funkade. Alternativt att bara ge upp o låta henne sova på golvet i ert sovrum. Vi har prioriterat att sova o då skiter vi i alla”sovregler”. Lycka till!

 7. Japp, känner igen det där! Jättejobbigt när man inte får sova. Vår yngsta som är lika gammal som er yngsta tjej sover (peppar peppar) bra nu men hennes tre storebrorsor sover dessvärre inte bra. De äldsta har mardrömmar och femåringen vill bara inte sova själv. Man får väl trösta sig med att det är övergående, men när man håller på att bli knasig av kaoset mitt i natten så tänker man ju inte så, direkt… Nu har även jag kommit igång med träning igen och hoppas kunna mota bort diverse förkylningar mm i alla fall. Det är ju så att man måste ta på sig sin egen flytväst för att kunna hjälpa sina barn med densamma 😉 Förresten så mötte jag dig i grinden till skolgården i förra veckan. Ville heja men Gud så knasigt eftersom du inte vet vem jag är. Känns lite som att vi känner varann då jag läser din blogg! Ha det gott i höstrusket! …och med hopp om att våra barn ska börja sova om nätterna.

 8. Marianne

  Hej Valerie,
  Förstår precis vad du menar! Jag har en dotter på snart
  3 år som sover väldigt dåligt på nätterna. Sömnbristen har klart varit det jobbigaste med att få barn. Att få höra att det blir bättre när de blir stora hjälper inte, man är så inne i att man är helt förstörd av sömnbristen. Jag tror inte på att man kan styra barns sömn men kanske underlätta för sig själv. Jag brukar åka till mina föräldrar och sova en natt där när jag är riktigt trött. Bor också i lägenhet och min dotter väcker mig ändå fast min man tar natten. Förstår att det inte är så lätt då man ammar att åka själv till föräldrar eller vänner men kanske kan du göra det med den minsta flickan, då blir det i alla lite mindre jobbigt med bara ett barn? Tack för en mycket bra och inspirerande blogg! Kämpa på, det blir bättre men förstår precis hur jobbigt det är, jag blir helt knäpp när jag inte får någon sammanhängande sömn en längre tid.

 9. Usch vad jobbigt det är när man inte får sova. Utan sömn fungerar man inte! Vi har en tjej på tre år och en bebis på fem månader. Vi fick tips från vår BVC att göra ett ”sänghav” i sovrummet. Det ser inte så kul ut (rent inredningsmässigt) men det fungerar jättebra. Vi har alltså satt samman ytterligare en säng med vår dubbelsäng så sover vi där alla tillsammans. När storasyster sover hos oss så vaknar hon inte. Lillasyster vaknar såklart och äter på natten men gillar nog närheten också och sover bättre så.

  Hoppas det blir bättre snart!

 10. Jag vet verkligen vilken tortyr det är att inte få sova. Min stora tjej hade extremt stora halsmandlar vilket gjorde att hon fick andningsuppehåll och vaknade 8-10 ggr per natt tills hon opererade bort dem när hon var 3,5 år. Först då började hon sova hela nätter. Vid det laget hade vi redan fått lillasyster som började sova hyfsat vid 2,5 år men fortfarande kommer in till oss varje natt men tack och lov lägger hon sig då bara mellan oss och somnar om.

  Mitt bästa råd i det läget där ni är nu är att försöka att strikt ta varannan natt och att den som inte har natten får sova i ett annat rum med öronproppar. Jag vet inte om du ammar på natten men i så fall kan det ändå vara en idé att du sover i ett annat rum och att din man gör avvägningen när det faktiskt behöver ätas och väcker dig för det först när det är dags. Vi körde på detta i de hårdaste perioderna, visst att man då får rodda två ungar samtidigt men det tog man sig igenom eftersom man visste att man skulle få sova nästa natt. Detta har vi alltså kört oaktat vem av oss som jobbat och vem som varit föräldraledig, minst lika viktigt för den som är hemma att få sova. Om du har svårt att somna på dina ”sovnätter” rekommenderar jag avslappningsövningar, finns diverse bra mindfullness-appar att ladda ner.

  Hoppas att det blir bättre snart!
  Kram!

  1. Tack söta snälla ni för era berättelser!! Det betyder massor för mig att ni vill dela med er om era upplevelser. Stor kram till er alla som kommenterat här 🙂

 11. Fick mitt första barn för ett halvår sedan och sömnbristen har chockat mig rejält. Du är inte ensam !! =)

 12. Charlotte

  Tummen upp för sänghav! Samsovning när den är som bäst 🙂 Hoppas att vi alla finner kraft i varandras berättelser och kan kämpa på – en natt i taget. Kram till er alla!

  1. Sänghav är en vinnare!!

 13. katarina

  hej! skulle så gärna vilja köpa fuskpälsvästen du har på bilden men hittar den inte, finns den eller kommer den in igen?
  kram/k

  1. Har du kollat i butiken på Mood?

 14. Ja, det är ju övergående och något självvalt på ett sätt, barn alltså,inte dåliga sömnen. Inte sovit en hel natt på 10 år men pga reumatisk värk. Och barn kan vi ej få pga min medicinering, njuter av syskonbarn istället!
  Kram

 15. Victoria

  Det är såå jobbigt att inte få sova. Vi hade faktiskt separata sovrum en tid. Vi alternerade då och sov med ena barnet i hennes säng hela natten medan den andra av oss sov i vår säng med minsta tjejen. Trist, men vad gör man inte för att få sova!? Idag somnar de i sina sängar och kommer sedan båda över till oss på nätterna. De är idag 4 och 6 år! Hopaps det vänder för er snart<3

 16. Hej Valerie,
  Tusen tack till Dej och L-300 jätteglad att jag vann produkter, dom är helt fantastika, kommer att fortsätta att använda dom.
  Du har en superfin familj, njut av den.

  stora kramen och tusen tack