Hur jag blev designer

_VIP6743

Foto: Ulrica T

Gokväll!

Det är många som frågar mig om min karriär och hur jag gjort för att starta mitt eget klädmärke. Inte en helt lätt fråga att besvara alltid men nu gör jag ett försök.

Det är många tjejers dröm och jag är verkligen tacksam för att jag får gå till jobbet varje dag och älska det jag gör. Jag kan så länge jag kan minnas drömt om detta jobb och kärleken till mode och skapande har alltid också funnits där. Även om det stundtals varit svårt att bygga varumärke samtidigt som jag skaffat barn, skilt mig och skaffat barn igen…ni vet livet som kommit emellan..

Trots det har jag alltid varit väldigt målinriktad och visualiserat framgång och även om jag vid flera tillfällen funnit mig själv långt ifrån mina mål så har jag kämpat mig vidare och vidare…För enligt mig är det bästa receptet för framgång att vara väldigt envis, uthållig och aldrig ge upp, att alltid hitta lösningar.

Mina föräldrar har varit i branschen i 40 år och jag växte upp med entreprenörskap och mode från frukost till middag, ni vet, lite som det kanske är i en cirkusfamilj. Jag pluggade konstruktion, bodde i Paris och jobbade hos en designer där innan jag bestämde mig för att sätta igång själv. Egentligen så kom det mer som en beställning av basplagg först till en av min pappas butiker som han hade då. Dom ville komplettera sitt sortiment med stickat och blusar och behövde min hjälp och kunskap för att ta fram dessa plagg. Det var faktiskt så det startade..

Ganska enformigt egentligen, men ett bra sätt att komma igång,  det fanns ju redan en order. Jag reste runt för att hitta upp de bästa fabrikerna som till rätt pris och kvalitet kunde ta fram de produkter vi behövde.

När jag gjort detta några gånger hade jag lärt känna leverantörerna och vågade satsa lite mer. Med grunden av bas investerade jag vidare i mina egna idéer, gick utanför ”boxen” tog en risk och byggde under lång tid upp en kollektion som tillslut ser ut som den gör idag.

Jag startade alltså med försäljning och mitt arbete var styrt av den efterfrågan som fanns. Jag insåg också att utan en ekonomi skulle det bli ohållbart att jobba vidare med mitt drömjobb. Min allra första visningen gjorde vi därför för för 3 år sedan. När andra startar med visning och konstprojekt så gjorde vi tvärt om.

Jag började med försäljning.

Under åren som gått har även min mamma kommit med i teamet och sen 7 år tillsammans driver vi företaget ihop. Design idén har sakta utvecklats och tack vara alla underbara kunder och kära medarbetare har företaget nu funnits i närmre 9 år, även om de första åren såg väldigt annorlunda ut.

Jag ska inte säga att resan och varit smärtfri eller på något sätt lätt för det har den inte varit, vi gick på en del minor i början.

Jag brukar säga att ”om det var lätt så hade alla gjort det” för vem vill inte ha ett kreativt jobb med möjlighet att designa sin egen garderob?  Ord som hjälpt mig att orka kämpa vidare mot mina mål.

Mitt jobb är en livs stil en passion och ett projekt som egentligen aldrig tar slut.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Va kul att höra din historia fina du! 🙂 Jag är också i branschen fast inom inköp istället för design. Kram

 2. God morgon!

  Det här var kul läsning, tack för att du delar med dig 🙂 Jag har själv haft, och har väl fortfarande, designer-drömmar men har inte vågat ta steget ännu. Småbarn och trygg anställning är väl egentligen anledningen just nu. Är utbildad Modist så jag har ju skapandet i mig. Får se om jag vågar chansa en dag!

  Du är helt fantastiskt duktig tycker jag och otroligt inspirerande kvinna.

  Ha en fin dag!
  Kram Catta

 3. Du är så grym Valerie!

 4. Elina Norin

  Va kul att höra din historia 🙂
  Jag är själv utbildad klädskapare men slutade tyvärr med det eftersom jag inte visste hur jag skulle fortsätta och hur man ska starta ett eget företag. Men din historia är inspirerande och jag kommer aldrig kunna sluta vara kreativ. Så jag kankse kommer våga satsa på kläder igen..

  Tack för en jättefin blogg!