Nominerad till Guldknappen!

valerie-guldknappen-2015

Den här fantastiskt fina bilden togs när jag var gravid i 39e veckan när jag blev nominerad till Guldknappen! Måste säga att det faktiskt inte syns så jättemycket speciellt  pga av den vita stora skjortan och smokingkavajen. Var lite orolig att se ut som ett hus när jag skulle fotas..

Men vilken dag det var, så kul och vilken glädje. Tänk att vi är nominerade igen för andra året i rad!! Vet att jag har sagt det förut men det är ju som en sådan där dröm som finns där långt borta och som plötsligt blev sann. Vilken ära det är.

Hej hej fredag,

Så härligt med fredag ellerhur:)

I morgon är det dags för gala och fest hela långa dagen. Längtar så mycket! Om du ska gå på läsargalan så kommer jag och dom andra bloggarna från  Damernas Värld vara där så kom gärna fram och säg hej. Vore jätte kul att träffa er som läser här tycker jag.

Lova också att ni håller en extra tumme för mig 🙂

Måste bara visa vad fint juryn har skrivit om mig:

Nominerad designer: Valerie Aflalo

Juryns motivering:
Valerie Aflalo har en unikitet i sitt formspråk, och bidrar till en spridning i den svenska modebilden med sina dekorerade och feminina plagg, som presenteras i en väl sammanhållen kollektion.

När Valerie Aflalo startade sitt märke 2006, gick hon i motsatt riktning från resten av modebranschen, på mer än ett sätt.
– Det lite mer feminina fanns nästan inte på marknaden. När jag började fanns det inte en enda paljettklänning i butik.
Själva uppstarten skedde också i något omvänd ordning från hur svenska nystartade märken brukar presentera sig. Istället för att först lansera en tongivande kollektion på catwalken, utgick Valerie Aflalo från vad konsumenterna efterfrågade snarare än från inspiration.
– Det har varit viktigt för från början att det är en business och inte ett konstprojekt. Jag vill lyssna på kvinnan som ska använda mina kläder.
Vem är den kvinnan?
– Hon är ganska feminin. Till skillnad från många andra svenska märken är vi inte så minimalistiska. Formen kanske är det, men inte tyget. Jag tror att mitt halvfranska arv lyser igenom där, hur jag än gör. Mitt mål är att detaljerna ska göra avsändaren tydlig, man ska se att på plagget att det är från Valerie.
Höst- och vinterkollektionen 2015 är inspirerad av skådespelaren Elsie De Wolfe, som på 1920-talet var en revolutionerande kvinna för sin tid. Tydligast syns höstens musa i detaljer som guldblad på klänningar, som tagits från hennes egen garderob, men allra mest har kollektionen märkts av hennes livsfilosofi.
– Det är inte en 1920-tals kollektion, vi har snarare inspirerats av att hon var en kvinna som vågade vara sig själv, klä sig som hon ville och struntade i vad andra tyckte. I dag vågar fler vara den här kvinnan, det vill vi belysa och uppmuntra.

På bilden bär Valerie Aflalo: Smokingkavaj, skjorta och smokingskjorta hyrd hos Månberg & Bagge. Privata smycken och pumps. Modellen bär hatt av kaninhårsfilt, 1 200 kr, från Hattbaren. Pullover av ull/polyester, stl 34–44, 2 300 kr, från Valerie. Skjorta av siden, stl 34–44, 2 200 kr, från Valerie. Kjol av ull/polyester, stl 34–44, 2 200 kr, från Valerie. Skor av läder, 3 995 kr, från Acne.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Den äran är du så väl värd!!
    Stort lycka till och ha en alldeles underbart härlig helg!

  2. Stort grattis till nomineringen och LYCKA TILL inför imorn! Håller tummarna! KRAM!

  3. Håller tummarna hårt!!! Ser redan framför mig att hustru är vinnaren, älskar dina kläder!
    Kram Pia

  4. ..att just du är vinnaren…