Frågor & Svar

IMG_4308

Hello,

Hoppas du mår fint idag, här kommer svar på era frågor 🙂

Samlar du mycket vätska? I så fall har du ngt knep på hur man kan stävja det? Smörjer du mot bristningar, du kanske inga får :), men i så fall vad använder du då?

-Tycker att det mest är nu på slutet som man gör det, ringarna sitter lite tight nu tex. Jag smörjer in magen varje dag med Clarins gravidolja, tycker att den doftar helt fantastiskt! Inga bristninger men vet inte om det beror på oljan eller inte..

Förlossningen, berätta allt!

Smärtlindring, har du tagit något tidigare och hur ser planen ut nu?

Hur har du förberett dig inför förlossningen, övningar, profylax, knipövningar, avslappning?
Vad har ”hjälpt” dig tidigare? Planer på att sitta på pilatesboll eller liknande i värkarbetet?
Förlossningsskador, har du drabbats av något tidigare eller har du klarat dig? Har du eller barnmorskan gjort något speciellt för att slippa gå sönder för mkt?
BB-väskan, vad packar ni med?
Skriver du förlossningsbrev och vad tar man upp i ett sådant?

-Jag har haft två väldigt olika förlossningar.

Första med äldsta dottern tog 12 timmar efter att vattnet gick. Värkarna kom igång nästan på en gång och hade sådan kraft! Hade gått på både förlossningskurs och profylaxkurs men visste inte alls vad som väntade mig trots det. Tog epidural och använde mig av lustgas men blev så yr av den..fick en riktig helikopter. Hahaha. Nicoletta kom 1 v före beräknat datum och jag var inte beredd alls, fick packa väskan i all hast.

Förlossning nummer två startade med värkar och jag struntade i lustgasen och tog epidural mot slutet, stannade hemma med värkar i några timmar innan jag åkte in. Allt gick mycket snabbare och vi pratade mellan värkarna och drack milkshakes;) Vattnet gick inte förrän någon gång mot slutet av förlossningen. Andra gången gick det också snabbare och tog ca 4-6 timmar och Bianca är född på bf den 15e juni en punktlig prinsessa. Har inte drabbats av några skador efteråt och har bara sytt lite men inga men efter eller så. Nope, ingen pilatesboll men att duscha eller bada är härligt! I mitt brev har jag berättat hur jag vill att min förlossning ska vara om jag får drömma och vilken smärtlindring jag vill ha, egentligen inget annat. Det är ju bättre att ta det under tiden förlossningen pågår…man vet ju aldrig vad som händer.

I min BB väska packar jag: kläder till barnet, mig själv och min man. Duschkräm, deo, ansiktskräm, necsessär. Coca cola, aloevera dryck och några kakor kanske;)

Hej Valerie! Jo jag undrar om du tränar och iså fall vad? Jag undrar för att du ser så fräsch och hälsosam ut i kroppen. Kram kram

-Har varit ganska dålig på att träna nu när jag är gravid men gick på gym lite då och då innan:) Inte supermycket tyvärr..

Skulle jättegärna vilja höra lite om dina tidigare förlossningar om du vill dela det med oss? Jag är nämligen också i v 35, men det är mitt första barn så jag börjar bli väldigt nervös inför förlossningen då jag inte alls vet hur det kommer att bli…
Tack för en superfin blogg o lycka till med allt!! :)

-Tack snälla du! Svarade på din fråga lite högre upp. Det är en fantastisk upplevelse första gången även om det såklart gör ont. Men så får du ju också världens finaste belöning efteråt. Jag tyckte att det var en hur häftig upplevelse som helst att föda barn, inte många saker i livet som känns svårt längre..Lycka till!

Hej!
Roligt med frågestund, speciellt när jag också är i v 35. Detta är dock mitt första barn och jag har väldigt mkt tankar kring förlossningen. Skulle du vilja berätta lite om dina tidigare förlossningar? Har du några lugnande ord som du vill förmedla till en nervös förstföderska? :)
Vill även säga att du har en superfin blogg! Lycka till med allt!

-Tack tack! Förutom ovan så kan jag bara säga att nog inte finns något häftigare i livet än just en förlossning. Fruktansvärt jobbigt och ont men trots det finns det inget större tror jag.

Kommer ni att flytta nu eller ryms ni i eran nuvarande bostad. Jag vet inte riktigt hur många rum ni har. Vet ni könet, fast du behöver så klart inte berätta vilket det är. =) Syr du kläder själv ibland?

-Blir nog en flytt så småningom, har en 3,5 som kan kan göra till en 4a lätt. Har ju alltid velat bo i hus så vi får se.. Japp det vet jag, det blir en flicka till;) Nej, jag syr inget längre.

 

Har ni några förslag på namn?

-Lite svårt den här gången men bla Leoni, Lily, Elodie, Stella står på listan..kom gärna med fler förslag!

Vi har erfarenhet av bred mage – pojke, toppig framåt mage – flicka, vad säger du? : )

-Ja, samma här. Men sen ha jag aldrig fått en pojke..

Hej! Tycker du är en otroligt inspirerande kvinna och otroligt vacker. Jag är också i vecka 35, bf 6/5.
Undrar hur du känner inför förlossningen, smärtlindring eller ej osv.
Jag väntar mitt första barn så har du bra tips inför förlossning så tar jag gärna emot.
Hur mycket har du gått upp i vikt?
Lycka till!

-Tack vad snäll du är! Jag kommer absolut att ta epidural om jag känner för det och hinner med. Har tagit det vid mina tidigare förlossningar och det har funkat jättebra. Känner inte någon prestige i att inte ta eller så utan kommer göra det som känns bra. Har gått upp 11 kg nu.

Lycka till du med!! Så spännande 🙂

Vad roligt med frågestund!
1. Vilket/ vilka namn har ni tänkt på?
2. Är ni sugna på hus nu?
3. Har du tänkt på kosten under graviditeten?
4. Hur har du kommit i form efter tidigare graviditeter och hur ser planerna ut kring kost och träning nu?
5. Har du haft några cravings?
6. Kan ni tänkar er att skaffa ett till barn efter det här lilla underverket?
7. Har ni inrett en liten bebis hörna och vill du visa oss den?
8. Vad får du all energi att vara en sån bra vän, fru,mamma och ge all tid samt få tid för dig själv? Själv är jag usel på att vara social med vänner och så trött på kvällarna.
9. Hur mycket har du gått upp nu och hur mycket gick du upp i dina tidigare graviditeter?
10. Tänker du göra någon hår förändring? Du är vacker i allt men lite kortare till sommaren är nog skönt

-1. Skrev några högre upp..

2. Samma här..se ovan.

3. Mådde så illa i början så jag åt det jag kunde. Annars så har jag ätit det jag är sugen på men sen gillar jag nyttig mat också. Hat tagit vitaminer och extra järn hela tiden.

4.Ammat och promenerat. Sen har jag gått på mamma gympan på sats, superbra!Man kan ta med sin bebis på träningen där.

5. Ja juicer och frukt!

6. Nope, nu är det slut!

7.Ja, det håller jag på med just nu:) självklart kommer det bilder.

8. Ja du, jag är också trött och väldigt fokuserad på jobb, familj osv. Vissa perioder blir det med socialt andra mindre helt enkelt. Jag är nog inte supersocial av mig längre tyvärr..

9. Första gången 16 kr tror jag förra gången samma och den här gången lite mindre så här långt.

10. Blir nog ett klipp och lite ljusa slingor snart.

Först o främst vill jag bara säga att du verkar vara sån go och ödmjuk tjej! Beundrar din framgång o blir väldigt inspirerad av din härliga stil o smak för inredning och kläder. Jag väntar mitt första barn, en flicka, och är naturligtvis extra glad att kika in här och få läsa om din graviditet. :) Jag är i v 24 o det börjar nu kännas verkligt.. Har du några råd att ge till mig/oss som blivande förälder? :) Något särskilt du vill dela med dig av från din erfarenhet? Kram!

 

-Hej hej, jag förstår precis och det blir inte ”verkligt” förrän man håller sin bebis i armarna tycker jag. Livet förändras och man blir mamma, lite som att trycka in en knapp sen sen inte går att trycka ur..typ..Barnen och familjen blir det viktigaste i ens liv och sådant som man tidigare la en massa tid på blir inte lika viktigt. En sak som jag upplever att många runt mig pratar om är hur man ska få rättvisa mellan föräldrarna och att man få olika mycket ”ledigt” sk egentid. Viktigt att prata och att kompromissa fram en lösning som båda är ok med annars så kan man känna sig utnyttjad tror jag. Det är underbart att ha sin egen familj och det allra bästa man kan ha! Känner mig lyckligt lottad och tacksam varje dag över alla mina kärlekar.

Lycka till med allt nu.

Hoppas att jag fick med alla frågor nu, annars få ni väl påminna mig 😉

Må så gott så hörs vi snart igen!

Ha en fin tisdag

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Marianne

  Hej Valerie,

  Så fin bild på dig, du är verkligen jättevacker! Jag tycker att Stella är jättefint, funderade på det namnet till min dotter men det blev Isolde istället. Annars gillar jag Celia, Nathalie, Livia, Elvira några tips…

  1. Tack och tack för tips! Gillar också Stella:) men även Livia.. Hmm svårt!!

 2. Vad tycker du om Filippa/Philippa? Skulle passa med dina andra tjejer som också har namn som slutar på A 🙂
  Kram

  1. Philippa är ju fint!! Tack för tips

 3. birgitta

  Inte ju så lätt med namn. Lättare när man träffat den lilla. Vad som passar. Stella är ju ett käckt namn. Men jag måste berätta. En mycket speciell farbror i min hemby hade en hund som hette Stella. Man fick så ofta höra talas om denna Stella. Så jag associerar namnet till denna hund så mycket. Knasigt värre ju…/Tack för fin blogg.

 4. Hej

  fina namn är jennielee

  Mary-lee och lenita.

  Lycka till !