Mamma & karriär

IMG_3653

Hej vänner!

Hoppas allt är bra med dig idag och att helgen har varit fin på alla sätt. Jag har ju varit själv med Bianca hela helgen när J varit på fotboll i Manchester. En riktig mamma/dotterhelg med andra ord! Mysigt att få vara lite själv med bara henne.

Det var så varmt och fint väder igår så jag och Bianca passade på att ha en skön dag i solen. Om man öppnar våra sovrumsfönster på vid gavel och bäddar upp med kuddar och filtar på golvet så får man en perfekt solsäng. Jag lagade lunch och sen hade vi picknick med glass till efterrätt och satt där på golvet och myste i solen och värmen. Gissa och det var populärt??;) Lilla gosunge!

IMG_3654

Ni är alltid många som undrar hur jag gör för att få ihop jobb/ karriären och att vara mamma och jag kan väl ärligt säga att det inte alltid är så lätt. Jag älskar ju mina barn oändligt mycket och vill vara där för dom till 100 % och alltid sätta dom först.

Som mamma så har man ändå ofta dåligt samvete, jobbar man inte så har man dåligt samvete för det. Är jag inte med barnen eller är ute och reser så har man dåligt samvete för det. Ja, ekvationen är inte helt lätt alla gånger men jag tycker att det viktigaste är att man hittar ett sätt som fungerar för en själv. Som man kan leva med liksom..

Känner man att det i perioder blir för mycket så får man stanna upp och sakta ner.

Vi har turen att ha alla våra föräldrar här i stan vilket underlättar enormt! Min svärmor hjälper till med hämtning en dag i veckan och sen svärfar lite då och då resten delar jag och J på. Detta gör att vi kan jobba lite mer ett par dagar i veckan och inte behöver stressa med hämtningar varje dag.

Men, det är ju så mycket mer som ska göras. När man kommer hem är ju inte ”arbetet” slut..

Tvätt, vika tvätt, matlagning, handla mat, disk, plocka undan, läxor, nattningar, bada….ja listan är låååång med sysslor hemma hos en barnfamilj. Det är precis samma hos oss.

IMG_3657

Så här gör vi för att underlätta i vardagen lite i alla fall.

Vi tvättar lite varje dag så att det inte blir ett jätteberg och så beställer vi hem mat på nätet som levereras varje måndag så att vi har all vardagsmat, blöjor, mjölk osv. Skönt med ett moment mindre och slippa handla mat med trötta och gnälliga barn efter jobbet.

På kvällarna innan nattning plockar vi tillsammans med barnen undan alla leksaker som tagits fram och lägger in på deras rum. Inte alltid detta går så smidigt hahaha, men vi försöker.

En gång i veckan har vi städhjälp vilket även det underlättar enormt, det är en lyx som vi unnar oss. Vissa veckor har man mer än andra att göra på jobbet eller så är vi alla sjuka av någon dagisbacill. Då tror jag att det är viktigt att inte köra sönder sig själv utan acceptera att man inte alltid kan ha det fint och fixat hemma att det är viktigare att må bra. Helt enkelt göra det lätt för sig och prioritera barnen och sig själv framför städning eller tvätt.

När barnen sen somnat och min man och jag får vår egentid tar jag nästan alltid ett bad och tänder ljus. Sen så ser vi en film eller pratar om allt mellan himmel och jord, oftast både och.

Den stunden på dagen är vår och den tar vi alltid till vara på. Efter det kan det bli en liten jobbrunda innan vi går och lägger oss..

Japp, så ser det ut allt som oftast hemma hos oss till vardags.

Ha en fin kväll nu.

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Tack för du delar med dig är själv småbarnsmamma som försöker få vardagen att gå ihop!

  2. Kul att höra lite om era dagar!
    Fina lilla Bianca, hon ser så charmig och busig ut!

  3. Vilken mysig helg ni verkar ha haft. Lite egen mor och dotter tid är aldrig fel.
    Visst är det ett pussel att få ihop vardagen och jag håller med, det viktigaste är att man hittar ett sätt som funkar i just sin egen familj och att man stannar upp och reflekterar ibland.
    Tack för att du delar med dig. Må så gott fina du!

  4. Tack för att du delar med dig! Stor kram