En liten intervju i BON

FASHIONWEEK STOCKHOLM

Fashion Week i Stockholm är igång. Bon har mött de medverkande modemärkena, för att få en förhandsglimt av A/W 2015-kollektionerna. Näst på tur är designern Valerie Aflalo.

Foto: Ulrica T

Vad kännetecknar Valerie?

– Kvinnlighet som på ett unikt sätt sammanför den svenska minimalismen och den franska känslan för detaljer och tyger.

Ni har hämtat inspiration från tjugotalsikonen Elsie de Wolfe, hur kommer det sig?

– Vi älskar att inspireras från svunna tider och Elsie de Wolfe var en person som redan tidigt låg i framkant när det gäller livsstilskoncept, inredning och mode. Därför tyckte vi att hon var intressant att jobba med.  Jag vill poängtera att det inte är frågan om någon 20-tals inspirerad kollektion utan snarare hennes syn på livet och framåtanda, en stark kvinna. Hon hade en spännande karisma med känsla för detaljer, det är den vi har valt att inspirerat oss ifrån.

Vad kan vi förvänta oss av höstkollektionen?

– Vackra tyger med intressanta strukturer och höga polos. Fokus ligger på vadlånga kjolar och byxor. Mönstrade tyger och sparsmakade detaljer, mycket blått, svart, guld och vitt i kombination. Det är en bärbar kollektion med en egen stil vi vill visa. Kollektionen i sin helhet innehåller som alltid massor av klänningar i spets och siden men vi har valt att visa de mer bärbara plaggen på det sätt jag själv skulle vilja använda dom varje dag.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. så kul! du verkar himla duktig och driftig 🙂