Gatsby & nyår på G

Picture 26

 Festligt nyårstema med fjädrar, pärlor, diamanter och champagne ur vida skålar. Tycker verkligen att detta 20-tals tema är det vackraste på nyår.

Hej vänner!


Jobbar idag denna mellandag men det är ganska skönt att vara här när det är lugn och ro. Måste dock erkänna att det var liiite segt att ställa klockan och ta sig upp i morse..

Jag och Sophia har tänt ljus och sitter och spånar på hur bla inbjudningskorten till visningen ska se ut. Kommer att bli supersnyggt! Mer vill jag ju inte avslöja, visar dessa så snart de är klara.

Har du planerat något för nyår? Vi ska bara vara några vänner med barn laga god mat och ta de lugnt. Vi satar på riktigt god mat och ett glammigt Gatsby-tema i år och gör det inte allt för komplicerat, ska ju vara enkelt att fira nyår så därför tycker jag att detta tema blir perfekt. Man måste ju såklart inte ha det men jag gillar ju det som ni vet.

Carey-Mulligan-US-Vogue-May-2013

Vogue har ett så vackert Gatsby-reportage… Carey Mulligan som spelar huvudrollen i Gatsby är även modellen i reportaget.

IMG_2979

Fjädrar i form av ett armband från mig.


IMG_8983

 Spetsar och stenar.

IMG_7516


Carey-Mulligan-The-Great-Gatsby-Vogue-Cover

Siden och tofsar.

IMG_5975

Champagne och snittar måste man ju ha såklart.

1929132

Att dekorera bordet med vita anemoner i små vaser, blanda svart/vitt och kanske lite stänk av guld för att få till den riktiga nyårskänslan.

IMG_9766

Löjrom blir vår förrätt på nyår följt av entrecote med bearnaisesås, fräsch sallad och ugnsrostade jordärtskockor och potatis. Till efterrätt blir det hemmalagad glass i hallon coulis. Lovar att återkomma med vår meny och recept.

Annars kommer här en annan Gatsby meny att inspireras av.

6a0105369a9fca970c017eeaeb06cf970d-800wiChristmas-Mood8Det finns så mycket man kan hitta på men det viktigaste är ju såklart ett trevligt sällskap och något gott att äta och dricka. Jag gillar att fixa lite extra med dukning och så men tycker jag inte att man ska stressa ihjäl sig för att få till något som är perfekt. Viktigast är att man har roligt när man håller på och njuter av att fira årets sista dag med sina vänner eller familj.

Önskar dig en fortsatt fin dag så hörs vi snart.

Kram kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *