Att stöpa ljus..

IMG_9347

IMG_9349

Gårdagens ”ljus skörd” ! höll på hela dagen i vår källare för att göra dessa vackra kreationer. Såå kul! har du stöpt ljus någon gång?

Godmorgon söndag och första advent!

Tänk att det redan är första advent, att vi idag tänder första ljuset av fyra och att det väldigt snart är jul. December är ju en mysig månad på så sätt, man umgås äter massor av gott och är lite extra tacksamma över det vi har tillsammans. En stor del av julen tycker jag handlar om just det, att vara tillsammans, göra saker ihop och ta lite extra mycket hand om familjen.

I går hade vi verkligen en mysig lördag tillsammans, vi stöpte ljus hela dagen och måste erkänna att vi alla blev ”hooked” på detta kuliga. Även J som visade sig var ett riktigt ess. Blir lite stolt över min kreativa man som har världens största tålamod och gjorde supervackra ljus.

Det finns några fantastiska eldsjälar i vårt hus som varje år ställer upp och hjälper till med ljus stöpning för dom som är intresserade. Jag hade aldrig stöp ljus förut men fick massor av hjälp och kunde sedan göra mina egna. Även Bianca och Nicoletta gjorde egna!

IMG_9320

Först mäter man ut med veken vilken form man vill ha. Här ska vi göra ljus med tre armar och använder oss då av en stålpinne där vi knyter på veken.

IMG_9326

Sen doppar man, låter stelna lite och doppar sedan igen.. Man doppar till man har fått den tjocklek man vill ha på ljuset och sedan är man klar. Då låter man sedan ljuset hänga på ett ställ och torka innan man kan använda det.

IMG_9328

En stolt Nicoletta stöper för fullt…

Måste säga att det var jätte kul att stöpa ljus och dessutom mysigt att göra hela familjen!!

Ha nu en fin först advent, här ska vi göra oss i ordning för att lite senare dricka glögg och fika hemma hos några vänner.

Kram kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. Oootroligt söta barn du har!
  Så vackert med handstöpta ljus, vilken tur att ni har möjlighet att göra det i huset 🙂 Stor kram!

 2. birgitta

  Denna tjej din äldre,Hon ser alltid så lycklig o glad ut. Så himla söööt
  Å den lilla sötingen då… ljuvligt söt. Kul att stöpa ljus tillsammans….Myspys

  1. Tack snälla! Ja jag har två glada flickor. Det värmer i hjärtat!

 3. Hur vackra som helst! Och tjejerna är hur söta som helst !!!

  1. Var så kul också!!!