My fave place

IMG_89311

Vi har ”plockat ihop” köket själva. Kranen i mässing hittade vi på nätet, diskhon, handtagen och luckorna på Ikea och marmorskivan på ett stenbolag som skars ut efter våra mått. Vi blev verkligen så nöjda!

Godmorgon lördag!

Har ni det bra? här gör vi som alla andra lördagar, drar oss länge i sängen äter en lång frukost och funderar på var vi ska göra idag. Det verkar som att det blir en tur till Fjärils huset, dom har även ett akvarium där nu så de tänkte vi nog spana in. Men innan vi åker iväg ska jag titta igenom Biancas garderob för att se om vi har kvar lite sommarkläder eller om jag måste inhandla något nytt.

Ett av mina absoluta favoritrum i vår lägenhet är vårt kök. Det är precis lagom stort att hänga i, laga mat tillsammans men även sitta i. Det brukar alltid bli att alla gäster samlas i köket hos os när vi har middagar, det inbjuder liksom till det.


IMG_89321

 Kaklet och den vita hyllan köpte vi på ett byggvaruhus ( vi målade hyllan själv) om man letar lite så kan man hitta bra kakel på oväntade ställen så leta på.

IMG_89341

Min favoritkrydda, citronen, ingår i nästan all matlagning här hemma!

IMG_89371


På motsatt sida om spisen så har vi luckor med spröjsade fönster, det skapar luft i rummet och gör att det känns ännu större. Även denna kaffemaskin som är min  lifesaver ;). Så enkelt att laga kaffe, bara att trycka på en knapp och ut kommer färskmale ljuvligt kaffe.

t På andra sidan har vi ju inga överskåp utan bara den vita hyllan som vi använder till förvaring.

Nu är det bästa tt klä på sig så att vi kommer ut denna fina lördag!

Ha det så bra idag.

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Ett kök i perfektion! Sååååå snyggt!!!
  En liten fråga… Hur ömtålig är carraramarmor? Vi står i valet o kvalet om vi ska välja den. Snälla vägled oss! 🙂

  1. Hej Emma!

   Tack snälla du 🙂 Om man säger så här, carraramarmor är mer känsligt än en vanlig bänkskiva men samtidigt så är den ju redan lite fläckig i sig själv. jag tycker inte att de fläckar vi har fått stör eller gör att den ser smutsig ut, snarare levande. Det är värre med en enfärgad skiva som blir fläckig tycker jag. Ta en mattare marmor så blir det inte så farligt.

   Lycka till med ert kök!

 2. Maria Kjellman

  Superfint kök! Var är glödlampan i mässing köpt?

  1. Hej hej,

   Den kommer från house doctor!

   Kram

 3. Så fint kök!!
  Har ni målat om luckorna med linoljefärg eller är det ikeas orginalfärg?

  1. Hej hej,

   Tusen tack! nej, det är Ikeas originalfärg 🙂

   Ha det så bra.
   KRAM

 4. Fantastiskt fint! 🙂 Frågor om material; är handtag, knoppar och blandare i mässing? Och vilket utförande har ni valt på kyl/frys/diskmaskin för att matcha (rostfritt, vita, integrerade …)? Tack för svar och för en inspirerande blogg! 🙂

  1. Hej Maria,

   Tack för att du tittar in här hos mig 🙂 Ja, allt det är i mässing ( handtagen från ikea är nog i ngn fuskvariant men ser väldigt bra ut) Vi har integrerad kyl/frys med Lidingö luckan på så att man inte ser själva kylen/frysen. Sen har vi en Smeg spis som vi köpte från Tyskland. Ett bra tips om man vill få ner priset lite.

   Lycka till och ha en fin söndag!

 5. Hej!

  Vi ska göra om köket o vårat nya hus och har valt lika luckor och ho som ni har och vill så gärna ha marmor skiva. Hur hög är eran skiva? Står på hon att den kräver en bänkskiva på 38mm.

  Superfint kök har ni, om vårat blir i närheten så fin kommer jag va galet nöjd.

  Kram

  1. Hej hej,

   Tusen tack och vad roligt att ni ska göra om köket!! Vår bänkskiva är inte lika hög som diskbänken och jag tror att den är 3 cm hög, vi ville ha den så tunn som möjligt. Hoppas att mitt svar inte kommer för sent nu..

   KRAM