Om ni inte har provat??

img_5976

Så tycker jag verkligen att du borde göra det!

Hej hej,

Vet att jag visade er detta recept i somras men jag kan bara inte sluta tänka på dessa små naggande goda kräft snittar! Jag kom på att om man inte kan få tag på kräftor så går det lika bra att använda räkor, krabba eller havskräftor som det fortfarande finns att köpa i butik.

Försvinnande gott och larvigt gott…ja ni hör att jag är frälst. Hihi.

Här kommer receptet igen då.

Mina lyxiga kräftsnittar!

Kräftor ( Oskalade färska kräftor, jag hade svenska kräftor + lite spad, eller byt ut mot något ovan alternativ )

Rostbröd

Färsk fänkål

Pepparrot

Färsk dill

Citron

Olivolja

Jag skriver inga mått för jag tycker att man kan laga på känslan och beroende på hur många man är osv. Men detta är så gott att det går åt mååånga så var inte rädd att ta i. Gör gärna mycket av ”såsen”. Det blir saftigt och gott.

Börja med att skala kräftorna, ta även köttet i klorna det brukar vara matigt och fint i dom svenska kräftorna. Lägg allt i en liten skål. Hacka dill, riv pepparrot och citronzest och blanda i.Pressa i citronsaften. Häll i olivolja och lite salt.

Skiva rostbrödet i valfri form och lägg i pannan med ganska mycket smör eller olivolja. Salta lite.

Finhacka fänkål i strimlor eller använd helst en mandolin och lägg fänkolen underst.

Lägg därefter på din kräftröra, lägg på några dillkvistar sen är det klart!

Servera med iskall Champagne från Mumm den passar perfekt till kräftor.

Försvinnande gott.

img_59771

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Madeleine

  Hej Valerie,

  Tack för en inspirerande blogg.
  Jag undrar var du har köpt det vita uppläggningsfatet?

  Tack på förhand.

  1. Hej,

   Tusen tack!

   Det fick vi i bröllopspresent och finns på Svenskt Tenn.

   Ha en fin lördag

   Kram V

 2. Madeleine

  Hej,

  Tack för information om var jag kan hitta uppläggningsfatet. Mycket uppskattat!

  Ha en fortsatt fin alla helgons dag.