I vårt dröm kök

13057927331

God eftermiddag lördag !

Har ni det bra?

Här är det bara fint om möjligt något trött efter att ha varit på Andys lekland med en hel bunt barn. Vi har besök i helgen av min syster med barn  som hade längtat efter just detta så nu sitter vi i soffan med en stor skål lördagsgodis och tar det lite piano efter en hektisk dag.

Tänkte att ni skulle få ta del av en bild från mitt kök, det är många som frågar så här kommer det.

När vi flyttade in i vår lägenhet så total renoverade vi allt från början. Det var ett par i 80-års åldern som bott där tidigare och kanske inte renoverat se senaste åren, för att uttrycka det snällt..

Jag ville verkligen ha Cararra marmor i köket, tycker att det är det absolut snyggaste, men det är ju ganska dyrt och tittar man hos alla kökstillverkare så blir det vansinnigt dyrt. Så vi valde att plocka ihop köket själva! Vi beställde marmor på ett stenbolag som mätte upp exakt våra mått.

Till det så hittade vi dessa snygga luckor och diskho på Ikea, precis när vi skulle sätta igång att renovera kom dessa grå luckor från serien ”Lidingö” in som är sjukt snygga och till ett bra pris dessutom. Kranen i mässing beställde vi på nätet och kaklet hittade vi på en vanlig bygg handel. Vi letade själva upp allt och satte ihop det så som vi ville ha det, detta gjorde ju också att prislappen inte behövde bli så dyr men vi kunde få vårt drömkök ändå!.

Ett bra tips om man vill renovera sitt kök och har en budget att hålla i.

img_0700

Mitt blåvita av Ostindia Rörstrands, porslin har jag ärvt av mormor och morfar och är en favorit här hemma. Älskar att ha saker som har en historia och att kunna använda dom. Önskar att dom skulle veta hur glad jag är för dessa små koppar och att dom kommer till användning.

Ha nu en fin lördag!

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Du har ett jättefint kök! Så bra att du visar att man inte måste ta det dyraste alternativet för att det sk vara snyggt! Älskar när du visar bilder från ditt hem.
  Har en fråga om ditt soffbord, och marmorskivan. Jag blev rekommenderad av ett stenhuggeri att ta ”matt” marmor. Att det skulle vara tåligare. Vad har du på ditt? Antar att du har blank?
  Stort Grattis även till graviditeten, såå kul med en stor familj!
  Ha en underbar söndag!
  Kram kram

  1. Hej hej,

   Tack så mycket! Nej, oftast med lite fantasi och envishet hittar man det man vill ha 🙂 Jag har faktiskt matt marmor på mitt bord men hade nog tänkt att ta blank… dock måste jag säga att jag är väldigt nöjd med hur det blev. Kör på matt du, det håller faktiskt bättre och är också snyggt.

   Lycka till

 2. Grattis från mig med :). Härligt med syskon och hoppas du mår bättre. Väldigt fint kök ni har! Vi funderar på cararramarmor, men hur funkar det att hålla rent? Blir det lätt fläckar och repor?

  1. Hej Tanja,
   Tack snälla du!
   Ja, jag tycker att det funkar helt ok. Det blir lite nyansskillnader här och där men Cararra marmor är ju redan lite fläckigt. Jag älskar vår bänkskiva och har haft den i 1,5 år och är supernöjd! Vi har matt, det kanske hjälper något. Se också till att torka av ofta och inte ställa massa blöt disk på så är det lugnt.

   Kram och lycka till

 3. Tack för svar! Då kör jag på matt. Går ju alltid att polera den i efterhand om man vill det 🙂

 4. Hej!

  Helt underbart kök! Ska precis renovera vårt kök och vi ska ha precis de kakelplattorna som ni har. Är det falsade Biselado? Vilket mått? Jag kollar på ”7,5 x 15 cm” eller ”10 x 20” cm. Vad har ni för färg på kakelfogen?

  Hälsningar
  Petra

  1. Hej Petra,

   Ja, vi har högblanka vita med fasade kanter och måttet är 7,5×15. Vi har vit fog, det är många som säger att man inte ska ta det men jag är supernöjd. Den grå fogen bli för grå tycker jag.

   Lycka till!
   Kram

 5. Jättetack för ditt svar! Vill också ha vit fog =)