Godmorgon val-söndag

IMG_7323

Godmorgon min fina bloggläsare!

Hur mår ni denna soliga söndag? bra hoppas jag!

Här är det fin fint i alla fall och vi har varit uppe med tuppen och röstat på Karlbergs skolan som ligger precis runt hörnet.

Hoppas att ni också tänker gå och rösta idag och inte låter bli. Jag förstår att man kan känna en viss osäkerhet inför just detta och att vissa vill visa sitt sk ”missnöje” mot våra politiker. Men, jag vill verkligen från hjärtat uppmana er att gå och rösta för gör du inte det så vinner främlingsfientliga partier utrymme i riksdagen och bara det är ju ett stort skäl att använda sin röst.

För mig som egenföretagare ser jag en möjlighet att fortsätta att växa och ha råd att anställa med den regeringen som vi har nu i stället för det motsatta. I grund och botten tror jag på ett samhälle som bygger på jobb och utbildning i stället för bidrag. Om man jämför med många andra länder i världen så har vi dessutom en i princip kostnadsfri skola vilket gör att alla har samma möjligheter till att studera för att sen skaffa sig ett jobb. Men för mig är även, skola, miljö och sjukvården viktiga frågor.

Jag förstår att detta är en känslig debatt och att det givetvis finns hundra olika sätt at se det allt på jobb är ju bara en av måånga viktiga frågor.

Dessutom har vi alla olika önskemål beroende på situation i livet. Jag har barn och har eget företag. Kanske ser det annorlunda ut för en ensamstående kvinna eller man i övre medelåldern utan barn. Jag förstår att man tycker olika och det är helt ok. Detta är ju ingen politisk blogg eller så men jag vill än en gång uppmana er till att gå och rösta och att göra det med hjärtat så att vi inte ger utrymme för rasism i Sverige.

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Sussi Ö

  Jag hoppas verkligen att vi slipper byta regering! Har även själv varit ensamstående i flera år och även då handlar det om att man ska kunna leva på sin lön! Kram Sussi

  1. valerieaflalo

   Hej Sussi!
   Tack också du:)
   Ha en fin kväll nu.
   Kram

 2. Sara Gustavsson

  Ett samhälle som ”bygger på jobb” och inte ett ”bidragssamhälle”, det tror jag de flesta av oss ställer oss bakom. Därför är det viktigt, tror jag, att samtal kring politik hamnar på en mer konkret nivå. Jag föredrar att diskutera vad partier har infört eller röstat för, snarare än deras retorik. Och, Moderaterna (för att ta ett borgerligt exempel) har de senaste åren röstat ja till höjda fackavgifter, nej till vård för papperslösa flyktingar, ja till sänkt sjukersättning, ja till högre bonusar för chefer inom statlig verksamhet. Tittar man historiskt har samma parti röstat nej till fri abort (1974), nej till partnerskap för homosexuella (1994), nej till erkännande av homosexuellas rättigheter i EU (1998) och ja till Irakkriget (2003).

  Att stå till vänster på den politiska skalan betyder inte att man önskar ett bidragssamhälle. Däremot vill jag ha ett samhälle där människor kan fortsätta leva ett någorlunda drägligt liv även om de blir sjuka eller arbetslösa. Jag vill inte att heller mina skattepengar ska gå till riskbolag som tjänar stålar på vård, skola, omsorg. Politik handlar inte vad som är bäst för en enskild individ, utan om vad för slags samhälle vi önskar.

  Allt gott/Sara

  1. valerieaflalo

   Hej Sara,

   Tack för att du titta in och berättar hur du ser på allt.
   Önskar dig en fin kväll!

   1. Sara Gustavsson

    Tack, detsamma Valerie! /Sara

 3. TACK Valerie för ett fint och viktigt inlägg, bravo! Kram