Nom nom

IMG_7115

                                                                                 

Hello måndag!

Hoppas att ni alla har fått en fin start på dagen. Det har vi fått i alla fall:)

Är tillbaka på kontoret och jobbar med att ”städa upp” efter visningen, det var ju lite kaos artat här i förra veckan. Men vilken fantastisk vecka vi hade! Först Guldknappsnominering och sen visning. Kan det bli bättre?

I helgen har vi firat att mitt stora arbete är över och gottat ner oss ordentligt med massor av smarrigt. Det hör ju hösten till på något sätt tycker jag! Både jag och min man ( känns ju kul att få kalla honom det nu) älskar att laga mat tillsammans, dricka vin och ha vänner på middag.

Dessutom fick vi till några fullträffar så nu känner jag att dom måste jag ju dela med mig av. Först ut denna måndag är min smarriga Tiramisu med smak av citron som blev super fräsch och väldigt uppskattad.

Tycker verkligen att ni ska prova detta.

”Tiramisu alá Valerie”

4 äggulor

4 msk socker

1 äggvita

500 gram mascarpone

skal av 1 citron

10 savoyardikex

2 1/5 dl espresso kaffe

4 cl konjak

Körsbär eller hallon att garnera med

Detta behöver du:

Vispa äggulor och socker pösigt(spara 1 äggvita, för 4 port och vispa den för sig). Vänd ner mascarpone, lite i taget, och även äggvitan. Rör i citronskal. Lägg savoiardikex i bottnen på en form. Blanda starkt kaffe med konjak och droppa hälften av det över kexen. Snåla inte:) Bre på hälften av mascarponeblandningen. Lägg på ett varv till av kex, kaffe och mascarponeblandning. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp (gärna över natten).

Sikta över kakao före servering.

Klart!

IMG_7112

Önskar en fin måndags kväll!

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar