Fashion week & hur man gör en visning.

IMG_6840

”Behind the scenes” Här står jag och känner mig lite i vägen för alla duktiga hår o make up-artister som susar runt mig. Skönt att inte behövas så mycket just här…alla är ju så duktiga på sitt. Vi använde oss av super härliga hårprodukter från Davines som dessutom är mina personliga favoriter! Mina kläder kommer ifrån nästa sommarkollektion, väska Tod´s och skor Zara.

Hej mina fina vänner!

Tack för att ni står ut med lite dålig uppdatering på bloggen dessa bråda modedagar. Önskar verkligen att ni kunde få sitta på min axel och vara med mig igenom allt roligt som händer här för tillfället. Det är ju så mycket spännande som pågår just nu! Jag har ju kämpat i så många år för att komma hit, just där vi är nu. Det är en mäktig känsla.

Om du är nyfiken följ gärna med mig på instagram valerie_aflalo för där händer det just nu lite mer.

IMG_6807

The Show..

Vi hade visning på Berns igår, vår andra ”riktiga” visning. 300 personer satt i publiken för att titta, bedöma och förhoppningsvis njuta av nästa sommars kollektion..gulp..så otroligt nervöst. Mitt hjärta höll på att slå sig ur bröstet när musiken gick igång. Att se sin lilla ”baby” gå ut på catwalken för att visa upp sig..oj oj oj. Det blir nog inte större än så i mitt yrke. Månader av hårt arbete som är över på 8 minuter, men värt varje sekund.

Men hur går det då till?? Hur gör man för att visa upp sin kollektion på Fashion week och HUR ska den visas upp?

IMG_6828

En av våra vackra modeller i ss15 makeup. Grå/brun eyeliner med en touch av glitter längst in. Sobert, effortless men också chict. Ljus flawless hud med hud/nude läppar.

Redan i tidig vår började vi planera för denna visning, då visste vi inte ens om vi skulle få plats på schemat eller inte. Vi har ju ansökt förut men inte kommit med så vi blev så glada nu när vi fick veta att vi skulle få en plats. Det är ganska tufft att komma in, alla som visat förut har förtur….och det är ju många varumärken som vill just detta.

IMG_6810

Sen är det dags att välja stylist med team.

Vi ville visa upp vem ”Valerie-kvinnan” är och skapa den känsla som vi vill förmedla med vårt varumärke. Inspirationen kommer från en kvinnlig stilikon i Paris och hämtad till största delen från 60-70 talet men med en nutida känsla. Lite a lá Francoise Hardy…som även var en del av musiken på visningen.

När vi träffade Naomi Itkes (vår stylist) kändes det att hon förstod vem den kvinnan var. Sen börjar arbetet med att skapa looks, ta fram modeller som ser ut som den tjejen vi vill vara och styra upp allt det praktiska.

Dvs tusen och åter tusen saker.

IMG_6813

Några av våra duktiga assistenter som var sådana riktiga stjärnor! De tejpade skor, ångade kläder och fixade varenda liten pinal som behövdes. Vilket fantastiskt gäng. Tusen tack.

IMG_6677

Alla plagg som är med i visningen måste sys om för att passa perfekt till just den modellen som ska bära plagget. Det är viktigt att allt är perfekt. Här nålar min oumbärliga högra hand Sophia om topp och byxa på Tova som ska gå visningen. Detta höll vi på med i flera dagar faktiskt…och det blev så bra tillslut.

IMG_6681

Vi fick låna ”chica” fina skor från Footlight med rosett på för att förstärka kvinnan vi ville visa. Visst kan man se henne trippa ner för gatorna i Paris iförd dessa små pimpinetta skor. Vi stylade det med en kornblå strumpa till vilket gjorde det lite mer intressant och modernt.

IMG_6546

Vilka modeller ska vi ha?? Man väljer modell ända in i det sista, kl 22 kvällen före var vi klara! Naomi guidade oss genom allt detta och var mitt bollplank. Världens bästa sådant.

IMG_6549

Man väljer accessoarer och provar av…ska det vara med eller utan??

Det är ett pågående kreativt arbete..och så kul!

IMG_6556

Och Karl vår ”sömmerska” som han vill kalla sig, sydde för glatta livet till sent in på kvällen..

IMG_6699

Det är många sena kvällar och långa dagar. Vi fotar alla kombinationer tittar, tänker och hjärnan går på högvarv..

IMG_6705

 På plats på Berns!

IMG_6792

IMG_6791

 Det sminkas..

IMG_6848

..och görs hår..

IMG_6855

Snart dax och nerverna är på helspänn…jag kollar in genrepet så att modellerna går i den takt vi vill t ex.

IMG_6857

Vår modell Linn testgår innan visningen.

IMG_6913

Kläderna ska på. Vissa material är superkänsliga som den här guldklänningen tex och kräver hjälp..

IMG_6945

Front row. Sania, Rami Hanna och Kenza.

IMG_6934

Gästerna samlas, här är några av vännerna på Damernas Värld, Martina Bonnier och Lisa Pettersson.

IMG_6920

Det minglas en hel del innan alla sätter sig på sin plats..

IMG_6946

Plasten på mattan dras bort, sen är det showtime!!

Men det tänkte jag visa mer om i morgon.

I kväll är det Fashion week avslutningsparty på Nosh and Chow men först hämta på dagis och skola.

Vi ses sen.

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Vilket roligt jobb du verkar ha! Men förstår att det är stressigt dagarna innan och visningsdagen. Du har verkligen lyckats, kul att modevisningen gick så bra. Du är verkligen värd all framgång. Kram Annika

  1. valerieaflalo

   Hej Annika,

   Vad snäll du är! jag tänker ofta att det är många människor som jobbar och sliter så hårt. Vi designers gör ju det också och sedan ska allt vårt jobb analyseras och bedömas efter bara några minuter. Pust. Inte lätt. Gäller att vara stark och fokusera på vad man vill uppnå.
   Tack för att du tittar in här och skriver till mig:)
   Ha en toppen lördag,
   Kram V

 2. Så fantastiskt fint kollektion! Kramar från Grekland