Mer kräftor..

IMG_5976

Hej igen,

Nu när pizza middagen är avklarad hemma hos oss tänkte jag titta in till er en gång till denna söndags kväll! Jag lagade nämligen en jättegod förrätt/ snittar till våra vänner som var på besök hos oss igår och tänkte att jag bara måste dela med mig av dessa till er.

Receptet har jag själv komponerat utifrån egna ideér om smaker som jag tycker passar ihop. Blev supernöjd med resultatet. Det enda jag saknar är en riktigt bra mandolin. Nu stod jag och skivade för hand vilket såklart går men med en mandolin blir det nog liiite bättre.

Ok, här kommer det!

IMG_5977

Mina lyxiga kräftsnittar!

Kräftor ( Oskalade färska kräftor, jag hade svenska kräftor + lite spad )

Rostbröd

Färsk fänkål

Pepparrot

Färsk dill

Citron

Olivolja

Jag skriver inga mått för jag tycker att man kan laga på känslan och beroende på hur många man är osv. Men detta är så gott att det går åt mååånga så var inte rädd att ta i. Gör gärna mycket av ”såsen”. Det blir saftigt och gott.

Börja med att skala kräftorna, ta även köttet i klorna det brukar vara matigt och fint i dom svenska kräftorna. Lägg allt i en liten skål. Hacka dill, riv pepparrot och citronzest och blanda i.Pressa i citronsaften. Häll i olivolja och lite salt.

Skiva rostbrödet i valfri form och lägg i pannan med ganska mycket smör eller olivolja. Salta lite.

Finhacka fänkål i strimlor eller använd helst en mandolin och lägg fänkolen underst.

Lägg därefter på din kräftröra, lägg på några dillkvistar sen är det klart!

Servera med iskall Champagne från Mumm den passar perfekt till kräftor.

Försvinnande gott.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Åh, vilket underbart recept – det låter helt fantastiskt gott!

    Kram,
    Line

  2. Ser himmelskt gott ut!! Slurp!