Min karriär

IMG_1564

Hej Lördag!

Hur mår ni idag? Bra hoppas jag:)

Hoppas på lite fint väder idag så att vi kan åka en sväng med svärföräldrarnas båt! Underbart att se stan från vattnet och stanna till på en mysig restaurang någonstans. Måste se till att bevara sommaren så länge man kan och samtidigt njuta av vår fina huvudstad.

Min karriär…

Det är många som frågar mig om min karriär och hur jag gjort för att starta mitt eget klädmärke.

Jag vet att det är många tjejers dröm och jag är verkligen tacksam för att jag får gå till jobbet varje dag och älska det jag gör. Jag kan så länge jag kan minnas drömt om detta jobb och kärleken till mode och skapande har alltid också funnits där. Även om det stundtals varit svårt att bygga varumärke samtidigt som jag skaffat barn, skilt mig och skaffat barn igen…ni vet livet..

Trots det har jag alltid varit väldigt målinriktad och visualiserat framgång och även om jag vid flera tillfällen funnit mig själv långt ifrån mina mål så har jag kämpat mig vidare och vidare…För enligt mig är det bästa receptet för framgång att vara väldigt envis, uthållig och aldrig ge upp, att alltid hitta lösningar.

Mina föräldrar har varit i branschen i 40 år ( är fortfarande) och jag växte upp med entreprenörskap och mode från frukost till middag, ni vet, lite som det kanske är i en cirkusfamilj. Jag pluggade konstruktion, bodde i Paris och jobbade hos en designer där innan jag bestämde mig för att sätta igång själv. Egentligen så kom det mer som en beställning av basplagg först till en av min pappas butiker som han hade då. Dom ville komplettera sitt sortiment med stickat och blusar och behövde min hjälp och kunskap för att ta fram dessa plagg. Det var faktiskt så det startade..

Ganska enformigt egentligen, men ett bra sätt att komma igång, tänkte jag, det fanns ju redan en order. Jag reste runt för att hitta upp de bästa fabrikerna som till rätt pris och kvalitet kunde ta pram de produkter vi behövde.

När jag gjort detta några gånger hade jag lärt känna leverantörerna och vågade satsa lite mer. Med vinsten som blev från mina basplagg investerade jag vidare i mina egna idéer, gick utanför ”boxen” tog en risk och byggde under lång tid upp en kollektion som tillslut ser ut som den gör idag.

Jag startade alltså med försäljning och mitt arbete var styrt av den efterfrågan som fanns. Jag insåg också att utan en ekonomi skulle det bli ohållbart att jobba vidare med mitt drömjobb. Min allra första visningen gjorde vi för för 3 år sedan när andra startar med visning så gjorde vi tvärt om. Jag började med försäljning.

Under åren som gått har även min mamma kommit med i teamet och sen 6 år tillsammans driver vi företaget ihop. Design idén har sakta utvecklats den med och tack vara alla underbara kunder har företaget nu funnits i närmre 8 år, även om de första åren såg annorlunda ut.

Jag ska inte säga att resan och varit smärtfri för det har den inte och vi gick på en del minor i början, men nu är jag där jag är och känner mig så stolt över det.

I augusti förra året vann vi ”Guldknappen läsarnas pris”.

Ett pris som Damernas Världs läsare röstar fram, jag är så oerhört stolt och tacksam över detta pris och det stora diplomet sitter stolt uppspikat i min ateljé.

IMG_16131

Tillsammans med dom övriga vinnarna från förra årets gala. Bästa dagen! och snart är det dags för gala igen.

Ja, en lång historia blev kort men nu vet ni lite mer i alla fall.

Ha en underbar lördag nu för det ska jag!

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer

 1. Browneyedgirl

  Roligt att läsa 🙂 Hoppas du mår fint. Kram så ska jag kika ikapp i bloggen lite.

  1. valerieaflalo

   Vad roligt att du tyckte om…är ju så svårt att berätta allt! Finns ju sååå mycket att berätta om.
   Ha en härlig dag! här blir det en båt tur nu 🙂
   Kram

 2. Hej, givande läsning, jag funderar själv på att starta upp en kommunikationsbyrå. Det där om ”minor” ingår, har jag förstått, hört att entreprenörer i USA berättar om sina ”misslyckanden” för att inspirera- det är en del i att bygga framgång. Läser om Ingvar Kamprad som också gått på nitar i början av sin karriär och se hur det gick. Hoppas du skriver mer om din karriär, gärna hur du tacklat motgångar med uthållighet och envishet. Kram.

  1. valerieaflalo

   Hej,
   Tack! ja, det är ju många saker som händer som man ju aldrig kan förutse. Gäller att vara beredd på att allt kan hända men samtidigt vara den positiva drivkraften. Tycker också att det är inspirerande att läsa om andra och hur dom har gjort för att få ny energi.
   Återkommer med mer:)
   Kram V

 3. Hej igen jag undrar om ni har skor oxå i ditt märke, om inte, är det något du funderat på?? Kram Pia

  1. valerieaflalo

   Hej Pia,
   Jo, det är det absolut. Men jag har också lärt mig att var sak har sin tid och att man måste vara redo för nya utmaningar både med personal och pengar. Skor kommer förhoppningsvis snart men vill inte ta på mig mer jobb just nu.
   Önskar dig en fin dag!
   Valerie

   1. Förstår dig helt och fullt men åh vad spännande om skor kommer, övertygad om att det skulle gå blomstrande!

 4. Hej! Tack för att du delar med dig av ditt liv på bloggen som har en så fin ton tycker jag! Besökte din läckra butik i Moodgallerian idag. Köpte sidentop på rea och och tjejen i butiken var så himla trevlig! 🙂

  1. valerieaflalo

   Hej Karin,
   Var glad jag bli att höra! Det är ju inte alltid så lätt att hitta ”tonen” och visa vem man är när man skriver lite kort varje dag. Men men, jag gör mitt bästa 🙂

   Ska hälsa tjejerna i butiken detta! Är så glad att vi har hittat vårt team där som verkligen älskar att vara en av oss.
   Ha en fin måndag nu!
   Kram V