Stjärnrummet

noreply_polhemcom_20140710_135159_002

Inredningsdetaljer: Den ljuvliga mattan kommer från Carpetvista, kuddarna finns i min butik på Mood i Stockholm, stolen är Johans mormors och är ett vintage-fynd. Lampor Tine K, även sänggavel från Tine K. Sängbord Ikea (gamla som vi bytt ut handtagen på), boxar under sängbordet finns hos Borett.se. Tavlorna köpte jag i en antikaffär i Paris och släpade med hem.. Min outfit från mig själv:) Skorna är gamla godingar.

Hello vänner,

Hoppas att ni har en härlig tisdag!!

Gick till jobbet i morse och höll på att flyta bort, men man ska nog inte klaga eller hur 😉

För några veckor sen så var vårt sovrum med i tidningen Härligt hemma, Aftonbladets inredningstidning, i ett reportage som heter Stjärnrummet. Så kul att dom ville komma hem till just oss! Tusen tack!

I reportaget så delar jag bla med mig av mina bästa sovrumstips och är med på ett sk husförhör, så nu tänkte jag att ni som inte sett detta reportage skulle få ta del av det här också på bloggen. Hoppas att ni gillar.

Valeries 3 bästa sovrumstips

1. Placera sängen rätt.

Det är jätteviktigt vart i rummet man ställer sängen, kalla det Feng Shui eller vad du vill,  men det måste kännas bra i magen.

2. Skapa harmoni.

Inred med lugna harmoniska färger som tilltalar dig, men var inte rädd att blanda mönster och material. Även placeringen av belysningen är viktigt för att skapa ett harmoniskt sovrum. Har man en taklampa blir det bäst att även ha några små lampor någonstans i rummet för att få olika punkter av ljuskällor.

3. En skön säng!

Här spenderar du ju en stor del av ditt liv så snåla inte på den utan satsa på en bekväm säng som håller länge. Även sköna lakan är en väl värd investering! Bästa sängkläderna har Beach House (supersköna jerseylakan) eller Chhatwall-Johnsson (älskar deras prints) och det är en underbar känsla att krypa ner i någon av dessa härliga lakan.

noreply_polhemcom_20140710_135159_003

HUS-FÖRHÖR…

Beskriv din stil i en mening

– Elegant och föränderlig med vackra vintage-fynd och tidlösa designklassiker.

Hur ofta möblerar du om?

– Eftersom jag flyttat många gånger har det inte funnits tid att möblera så många gånger, men däremot uppdaterar jag inredningen ofta och hittar nya, kreativa lösningar. Passar ju bra att byta när man flyttar också tycker jag.

Form eller funktion, vilket kommer först?

– Absolut form! Men ibland har man turen att hitta båda som med soffan och sängen tex.

Vilken färg är finast?

– Vilken svår fråga! Jag kan nog inte säga en färg. Men hemma hos oss och även i mina kollektioner är det vissa färger som ständigt återkommer som tex vitt, ljusgrått, svart, mint, hudrosa och metallic.

Hur såg ditt flickrum ut?

– När jag var liten så inredde mamma och pappa det med mycket vit fransk snickarglädje! Minns speciellt en vacker vit snidad lampa med blommor som var jättefin. Senare blev det mycket Ikea, lackad furu och kromade detaljer, haha.

Vad gör du med möbler och prylar som du tröttnat på?

– Dom ger jag bort, säljer eller renoverar. Slänger väldigt sällan saker..

Vilken möbel räddar du först om det börjar brinna?

– Min dator med alla foton i eller mitt smyckesskrin!

Ditt dyraste inköp?

– Soffan som vi köpt på Room.

Vad kommer aldrig över tröskeln?

–  Lackad furu, med krom..

Vilket projekt har du på gång härnäst?

– Jag ska måla om eller byta ut vårt matbord. Och sen är en ny lampa på gång över matsalsbordet, så jag tänkte sälja vår kristallkrona vi har där nu.

Önskar er en fortsatt fin tisdag!

Kram från mig

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

 1. Älskar din inredningsstil! Så vackert, romantiskt och harmoniskt. 😀

  1. valerieaflalo

   Tack Johanna! Glad att du tittar in:)
   Ha en fin kväll i värmen.
   Kram