På tur till Helsingör.

IMG_6275

Vi tog båten över till Helsingör från Helsingborg och tuuurade som det kallas här (tar annars bara 20 min). Då åker man några varv fram och tillbaks och äter pölse och dricker Tuborg till man till slut går av i Danmark.

Det doftade brända mandlar och blåste friskt när vi gick in mot den lilla pittoreska byn för att ”hygge” oss lite av av allt det danska. Danskarna är så duktiga på att skapa stämning och göra allt vackert och gott vilket ju passar perfekt nu i jul.

Känns som att dom är riktiga livsnjutare och lever full ut alltid. En härlig mentalitet!

IMG_6277

IMG_6306

Killarna var mest på jakt efter spännande ölsorter och diverse viner att ta med hem medan vi ville handla blommor.. Köpte världens sötaste lilla vaxblomma, som krukväxt, finns väl bara som snittblommor hemma tror jag. Ska sätta den i tjejernas rum med en ny kruka som jag köpte igår.

IMG_6311

IMG_6295

IMG_6300

IMG_6312

Vem gör bröd och wienerbröd bättre än Danskarna??

IMG_6307

Den årliga tomteparaden marsherade förbi just när vi klev in på Ströget! Riktigt fina var dom i rödvita kläder och skapade en härlig julstämning.

IMG_6281

IMG_6286

IMG_6282

Ha nu en mysig kväll så här dan före dopparedagen så ses vi i morgon igen. Nu blir det till att slå in några sista paket sen ett glas vin och en riktig julfilm tror jag.

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *