Påväg ut i världen.

IMG_5742

Dagens ”res”-jag består av en skön cashmere polo från Davida, blus med spetsmanchett och bordeaux scarf från mig. Jeans Ginatricot. Väska Mulberry.

Älskar att resa!

Det spelar egentligen ingen roll om jag ska resa i jobbet eller privat, spänningen i alla nya intryck och upplevelser är något som jag verkligen gillar. Köpenhamns flygplats är en favorit och idag hade vi turen att mellanlanda just här. Det var ett kort stopp så det blev inget ”smörrebröö” idag.

IMG_5745

Våra ”chaufförer” för dagen var Mario och Franjo. Två glada fabriksagenter och en halv Sophia i bakgrunden…

IMG_5746

Nu är vi äntligen på plats i Zagreb, Kroatien där vi har flera fabriker som vi jobbar med.

Idag har vi besökt en av dom som tillvekar jersey och stickat. Det är en tjej i min ålder, som driver en fabrik där med ca 30 anställda och wow vilken tjej! Så duktig!

En stor fördel med att producera i Europa är att vi kan ha en nära kontakt med de fabriker vi jobbar med. Det är så fruktansvärt att se hur modeindustrin förstör människor och natur. Här i Kroatien har alla det bra med normala europeiska mått sätt och jobbar i en säker miljö, vilket känns bra för mig som producerar kläder.

Det är en av anledningarna till varför mina kläder är dyrare än tex HM.

IMG_5748

Nu måste jag sova för i morgon väntar en ny spännande dag här.

Måste visa bilder från vårt snygga hotell i morgon som faktiskt är riktigt bra. Vi blev först lite förskräckta när vi stannade till utanför…hotellet ligger nämligen inklämt mellan två ganska nedgångna hus. Vi intalar oss att detta måste vara Zagrebs ”meat packing district” känns lite bättre då.

Kram och gonatt!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

 1. Hej! Jag ”upptäckte” dig för ett par månader sedan och har följt dig sedan dess, både här och insta. Blir väldigt inspirerad av ditt arbete och drift för att nå till ditt liv som du vill ha. Fortsätt med att skapa och vara underbar människa. Kul att se hur du besöker fabriker, detta gör att jag vill ha dina kläder mer då jag vet hur de är tillverkade. Kram Sofia

  1. valerieaflalo

   Hej Sofia,
   Vad glad jag blir att höra! och tack för att du hörde av dig för att berätta!!! får så mycket positiv energi av ditt meddelande.
   Tuuusen tack