Trender i framtiden.

I går var jag på ett mycket spännande seminarium kring trender inom mode och retail i Moderådets regi.

Vilka är trenderna inom handeln? kommer e-handeln att ta över? vilket ansvar har vi inom modeindustrin när det gäller miljö? Vilka är dom största trenderna för sommaren 2015? Lotta Ahlvar som är VD för moderådet höll i seminariet och har genom sina resor och kontakt med olika modeorganisationer runt om i världen gjort en sammanställning av detta.

Det är verkligen bra att lämna kontoret ibland för att få lite ny input och höra om vad som händer i branchen på olika håll i världen. Mycket spännande.

Och vilka var trenderna då??

Det var som alltid många, men en intressant framtidstrend är ”the offline mode”  ”Think draw the line” alltså att saker och ting ska få ta tid. Man ska handskriva brev, handbrodera kläder, väva själv osv..Egentligen motsatsen av vad vi gör idag när allt ska gå så fort som möjligt hela tiden och kläder produceras på löpande band. Saker får en större betydelse och välgjorda plagg får längre hållbarhet.

Gillar den tanken.

Kram och trevlig kväll!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *