Banana/ Paleo bröd

Hej vänner!

Så var det söndag och första helgen i januari!

Johan åkte iväg tidigt för att spela padel och undertiden så dukade vi upp en nyttig frukost där hemma.

Och vad är inte bättre då så här en söndag att äta en nyttig men såklart också god frukost. Det måste vara både och!!!

Så i går gjorde jag äntligen brödet jag gått och funderat på att göra ett tag nu. Nämligen ett sk Paleo bröd som inte innehåller något mjöl och mao helt glutenfritt! Jag utgick från ett grundrecept men har själv gjort om det lite så att det blev ännu godare. Jag måste säga att jag blev riktigt nöjd, så nöjd att jag faktiskt vågar dela med mig av det till er. Ska även säga att det var superlätt att göra så bli inte rädda av alla ingredienser.

Ni är många som frågat så här kommer receptet:

1,5 dl valnötter ( nötterna går att byta ut om du har annat hemma)

1,5 dl sötmandlar

3,5 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 dl russin

1 dl bovetemjöl ( detta är inte ett vetemjöl utan en växt so no worries där)

1 banan

1 dl kokosolja

4 ägg

1 tsk salt

1 brödform

1 bunke

Börja med att grovhacka upp nötterna och blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke. Jag använde sedan en stavmixer för att finfördela allt ytterligare. Smällt kokosfettet på låg temp och blanda sedan i. Häll upp smeten i en brödform med bakpapper i. Låt sedan stå någon min innan du stoppar in den i mitten av ugnen på 180 grader i 70 min.

Håll lite koll på brödet mot slutet och om du har en varmluftsugn så får du sänka både tid och gradantal något.

Låt sedan brödet svalna innan du lägger på ditt favoritpålägg. Jag hade avocado, krasse & citron i morse och det var supergott. Men vanlig ost eller kanske jordnötssmör med banan är ju gott!

Ha nu en fin söndag nu och njut av ledigeten ett litet tag till! Det ska vi göra, jag och Johan ska spela padel för första gången ihop idag. Mysigt att ha en sport man gör tillsammans oxå!

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Fin bänk flickorna sitter på! Var är den ifrån? Härlig blogg!!

  1. Valerie Aflalo

   Den är från Ikea🌸

 2. Mums! Måste prova jag också och bjuda min glutenintoleranta svärmor på. 🙂

 3. Mm PRECIS vad jag behövde idag!! Ska prova asap!

 4. Hur går det med din socker-challange? Tror ej att jag skulle klara av den…🙈
  Heja dig!!🙌

  1. Valerie Aflalo

   Det går bra!!
   Jag är inte supersträng utan men har tagit bort allt vitt socker, vetemjöl ( det hade jag redan gjort) och snacks. Börjar så. Funkar riktigt bra än så länge! Uppdatering kommer kring det 🙂