Äppelmust

 En riktigt stor bonus som man har om man bor i ett gammalt område som vi gör är att vi har massor av äpplen och plommon i trädgården. Sen vi flyttade in har jag funderat över allt härligt som jag ska laga med all frukt! Tänker mig allt från äppelpaj, plommonsylt och saft.

Just nu har vi gott om sk sommaräpplen och även om vi så småningom ska åka iväg för att musta allt så var jag nyfiken på hur våra äpplen smakade. Leonie hjälpte mig att hacka ( såklart med en barnkniv och under uppsikt av mig).

 Tanken var att vi skulle försöka ställa oss på gatan utanför och sälja för 5 kr glaset men det var helt tomt på folk utanför oss och vi gav upp efter en stund. Men, bra att ha ett projekt idag med ett bra syfte:) Svårt att aktivera barnen under sommarlovet när vi bara är hemma. Detta vart riktigt kul och vi vart alla pepp!

 Sååå gott alltså! Vi hade i lite agavesirap för äpplena var ännu aningens lite sura för barnens smak. Men hur gott att dricka sina egna äpplen och mycket mer närproducerat än så kan det ju inte bli.

Gott gott! Nästa projekt får bli Tarte tatain som är en av mina absoluta höstfavoriter, syrligt och sött och väääldigt gott med en klick creme fraiche till.

Ha en fin solig dag nu!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Verkligen närproducerat!! Härligt!

 2. Det är så härligt och följa dig o din blogg i ditt företagande, resor,mode,familj och nya huset.
  lycka till med ditt egna företag,ska bli spännande och höra mer om detta.
  Avslutningsvis tänkte jag kolla var er snygga utesoffa kommer ifrån?
  Jag känner igen den,men kan inte komma ihåg var…

  1. Valerie Aflalo

   Tack snälla du! Så glad att du läser:) Dennär köpt på Bauhaus. Kram