Kvinnornas dag idag & hejja oss!

HEJ vänner!!

Så är det internationella kvinnodagen idag och jag kan inte hjälpa att det faktiskt finns några saker som jag direkt kommer att tänka på.

För det är lite roligt, lustigt, konstigt eller vad man nu kallar det, att vi kvinnor faktiskt har vår egen dag, kvinnornas dag, utmärkt i kalendern likt en högtid.

Att vi till och med i den ”moderna” världen vi lever i just nu behöver en dag som kallas Internationella kvinnodagen.

Men är vi verkligen så moderna då? Jag har under många år kämpat med ”mäns” syn på oss kvinnor i karriären och ofta mötts av fördomar med kommentarer likt.

-Jaha, det är du som gör klänningar ellerhur? lite som att jag sitter och syr klänningar på måfå och puffar runt i rosa moln och äter praliner dagarna i ända. Ingen man skulle någonsin få samma fråga om hur dom bygger upp sitt varumärke och företag till en fungerande business.

Eller så kan det låta.

-Är du också en sån där bloggare? Haha. Följt av en flörtig blick på mig som att jag var en utvikningsmodell.

Detta är en fråga som jag förbluffande ofta mötts av.Jag kommer på mig själv med att inte alls vilja svara på den typen av frågor av rädsla för att skrika rakt ut -JA och jag har lika mycket läsare som en mindre tidning om du är intresserad. Ha.

Men, så blir mitt svar blir ödmjukt, att -Ja, jag har en blogg och så låter jag dom fatta sin egna mening.

Bara för att det är större att inte göra en scen.

I år så vill jag uppmärksamma Internationella kvinnodagen lite extra med att säga att makten inom media håller på att förändras, framtiden styrs inte av det sk gubbväldet. När inflytandet inom sociala medier och kraften att påverka finns hos oss kvinnor så ligger makten där omöjlig att flytta på.

Så, kanske det är lika bra när jag tänker efter att det i alla fall blir en dag av 365 som blir VÅR dag.

Så hejja oss kvinnor för att vi orkar var allt det vi är varje dag om och om igen.

Kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Stort tack för ett bra och viktigt inlägg! Och grattis på Internationella kvinnodagen!

 2. Tack för allt fint du delar med dig😊
  Mattan under asplundsbordet som kommer från Ikea vad heter mattan?
  Ha en fin dag!

  1. Valerie Aflalo

   Tack tack:) Minns faktiskt inte men den kostar ca 800 kr, värsta klippet och helt perfekt för barnen att drälla på;)

 3. Vackra coola Valerie!

  Är klänningen som du bär ute till försäljning nu? Går den att korta av på längden?

  1. Valerie Aflalo

   Tack 🙂 Ja, den finns ute nu och den går också att korta. Lycka till

  2. Valerie Aflalo

   Tack 🙂 Ja, den finns ute nu och den går också att korta. Lycka till

 4. Hejja dig och mig och alla bästa tjejer! Förstår precis hur du menar, så trött på alla gubbstruttar som ska ”sätta en på plats”.

  Ha en toppen helg! Helt ljuvlig klänning by the way <3

 5. Måste bara kommentera för å boosta ditt initiativ med ett annat sorts inlägg! Jag tänker lika, på min lilla plats i cyber är det de estetiska värdena som går först – stil, inredning och det goda i livet. Men som du skriver, det är en sida. Då och då måste vi släppa igenom mer, tex den 8 mars. En dag att uppmana till fortsatt kamp genom att få vara precis så intresserade eller ointresserade av vad vi vill och våga/kunna kräva vår plats oavsett. Hej dig och oss!

 6. Så bra inlägg, känner igen mig sååå ”så di planerar lite bröllop, åh måste vara som dröm varje dag” eller ”aha du bloggar lite”. <3.

  1. Valerie Aflalo

   Haha exakt så. Det krävs extra mycket jobba för att ha möjligheten att jobba med sin dröm, mer än något annat tror jag.Lycka till med allt Johanna!!